in

Za zločin Glogonjskom ritu 30 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora Miroslava Matića zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića prošle godine u Glogonjskom ritu.

Matić, kome je produžen pritvor, osuđen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je tužilaštvo tražilo kaznu od 40 godina.

Prilikom izricanja presude, sud je obrazložio da je cenio olakšavajuće okolnosti, odnosno to što se Matić sam predao, da nije ranije osuđivan i da je izrazio iskreno kajanje.

Sud je utvrdio da je Matić ubio taksistu Treneskog u Glogonjskom ritu tako što je ispalio pet hitaca posle rasprave u taksiju. Posle nekoliko minuta, Miroslav Ćvorović, pastor protestantske crkve, zastao je kraj puta, kada je spazio taksi za koji je mislio da je pokvaren.

Tada je Matić pokuššavao da vozilo izvuče iz kanala, pa je Čvorović izašao iz svog „juga“ kako bi mu pomogao. Da bi prikrio prvi zločin, Matić je i njega ubio i bacio u kanal.

Uzeo je sveštenikom auto i pobegao. Mediji su preneli da se dan nakon zločina sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva.

Prodica nije zadovoljna kazno dok je tužiteljka već u petak najavila svoju žalbu. Ona je tražila maksimalnu kaznu od 40 godina robije za Matića. Porodice ubijenih su upućene na parnicu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Autom udario u drvo na Zrenjaninskom putu kod Padinske Skele

    Za dame koje vole da čitaju popust za 8. mart