in

UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ: Video snimak učesnika sinoćnog teškog udesa!

Sinoć se dogodila tragična saobraćajna nezgoda na obilaznici Pupinovog mosta u kojoj je jedna osoba izgubila život. Muž i žena koji su preživeli ovu saobraćajnu nesreću su nam poslali snimak koji je zabeležila njihova kamera, a koji vam prikazujemo u nastavku. 

Iako su se prvobitno pojavile različite informacije o tome šta se zapravo desilo, na snimku se jasno vidi kako vozilo marke dačija u punoj brzini prelazi u suprotan smer i izaziva direktan sudar sa vozačem čija je kamera zabeležila udes.

Nažalost vozač dačije, muškarac (44), poginuo je na licu mesta, dok je suvozač iz džipa, žena (35), prošao sa težim povredama a vozač džipa bez povreda (sinoćna vest).

– Nisam u bolnici, ali po lekarima da… Povrede nisu ozbiljne ali je trauma velika. Ne prestajem da plačem zbog čoveka koji je nastradao – napisala nam je sugrađanka, povređena žena iz udesa.

VIDEO – Uznemirujući sadržaj

Ko je zapravo kriv za pogibije na obilaznici Pupinovog mosta?

U vreme kada je Pupinov most otvoren, broj nesreća nije bio tako veliki kao sada. Za prve dve godine zabeležili smo samo jedan udes i to bez tragičnog ishoda. Međutim, od kada su trafo stanice opljačkane i nema osvetljenja, ova slika se drastično promenila.

U protekle dve godine, skoro svakoga meseca desi se bar jedna saobraćajna nezgoda na ovoj deonici. Veliki krivac za to je i činjenica da se na ovom mostu noću vozi u mrklom mraku, jer nadležni NISU SPOSOBNI da zamene pokradene trafo stanice i time ponovo uspostave javnu rasvetu.

Više od 15 saobraćajnih nesreća dogodilo se u ovom periodu, u kojima je povređeno preko 20 osoba. Do sada je troje ljudi izgubilo život.

Na ovoj saobraćajnoj deonici brzina je ograničena na 50km na čas. Nažalost, ograničenje malo ko poštuje, jer vozačima nikada nije bilo potpuno jasno zašto je brzina na novoj deonici sa tri trake toliko ograničena.

Takođe, na ovom potezu nema bankina niti betonskih razdelnika između dva pravca, što bi sprečilo mnoge tragedije koje su se do sada desile, a najverovatnije i ovu koja se dogodila sinoć. Nadležni se pravdaju time da razdelno ostrvo nije dovoljno široko, ali adekvatno rešenje koje bi zaštitilo učesnike u saobraćaju niko nije dao.

Postavlja se pitanje, koliko života treba da bude izgubljeno pre nego što nadležni obrate pažnju na Pupinov most i pristupne saobraćajnice. Obećanja da će javna rasveta biti popravljena nižu se u nedogled, a za to vreme vozimo u mrklom mraku i nadamo se da preživimo putovanje obilaznicom.

Apelujemo na nadležne da se pod hitno sagledaju rizici na ovoj deonici i zaštite svi učesnici u saobraćaju kako niko više ne bi izgubio život!!!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Danas je sajam zanimanja u osnovnoj školi „Vasa Pelagić“

Pet putnika povređeno na liniji 85 zbog naglog kočenja