Uhapšen jer je zadavio očuha posle svađe u Krnjači - www.lobi-info.rs

Uhapšen jer je zadavio očuha posle svađe u Krnjači

4 minuta za čitanje
Uhapšen jer je zadavio očuha posle svađe u Krnjači

Beogradska policija uhapsila je u sredu Jovicu Trajkovića (65) zbog sumnje da je 28. juna ubio svog očuha Josipa Vranića (71) u porodičnoj kući u Krnjači.

Iako je Trajković prvobitno Hitnoj pomoći prijavio prirodnu smrt starca, policija je naredila obdukciju koja je pokazala da je nesrećni čovek zadavljen. Uz krivičnu prijavu osumnjičeni je priveden zameniku višeg javnog tužioca.

Kako navodi MUP, ubistvo se dogodilo u ulici Branka Momirova gde je Josip Vranić stanovao više od dve decenije sa pokojnom suprugom Svetlanom, Jovičinom majkom.

Trajković je živeo u Holandiji odakle se pre nekoliko nedelja vratio u Srbiju. Kako nezvanično saznajemo, on je 23. jula 2007. godine ranio holandskog policajca u tržnom centru u Apeldornu, gradu blizu granice sa Nemačkom.

Svega nekoliko dana kasnije pretio je oružjem obezbeđenju u jednom tržnom centru. U decembru 2008. osuđen je na 15 godina zatvora zbog ranjavanja policajca. Nedavno je pušten na slobodu pa je odlučio da se vrati u Srbiju.

Iako ga je očuh primio u kuću, Jovica se sa njim nije dobro slagao. Komšije kažu da su se često svađali i tukli. Tog kobnog 28. juna Jovica je navodno ugušio Josipa nakon kraće ali žustre rasprave. Potom je pozvao Hitnu pomoć ali je rekao da je njegov očuh umro prirodnom smrću.

Međutim, inspektori Kriminalističke policije posumnjali su u tu verziju. Na telu Vranića bile su vidljive i starije povrede a rezultati obdukcije konačno su otkrili da je udavljen.

Komšije iz ulice nisu čule prepirku, niti su bile svedoci bilo kakvom fizičkom obračunu Josipa Vranića sa posinkom.

Za Trajkovića kažu da je bio „pomalo čudan“ i da nije dolazio u Srbiju otkako je otišao u inostranstvo. Svi se pitaju šta ga je nagnalo da digne ruku na čoveka koji mu je pomagao.

– Tog dana nismo čuli ništa neobično. Tek oko 18 h sam videla neku gužvu ispred njihove kuće, priča jedna od prvih komšinica. Bili su tu Hitna pomoć i policija i od tog dana nisam videla Jovicu. Doduše, od kada je došao iz Holandije, pre dva ili tri meseca, retko sam ga i sretala. Njegova majka Ceca pričala nam je da je on bio vojno lice i da je otišao u inostranstvo sredinom devedesetih. Tamo, valjda, ima i ćerkicu.

Josip Vranić je sahranjen u sredu na groblju Lešće. Komšije kažu da su sve oko toga na sebe preuzeli Svetlanina ćerka Olga i njena porodica.

Pomagao mu dok je bio u Holandiji

  • Josip je bio mirne naravi, živeo je povučeno i skromno. Imao je neku penziju a radio je privatno kad god je mogao, popravljao i vario. Bog mu je dao vešte ruke. On je odavno došao iz Hrvatske. Iako je Ceca bila starija od njega desetak godina, fino su se slagali – kažu susedi.

Svetlana i Josip nisu imali dece a ona je iz prvog braka imala troje – Jovicu, Vesnu i Olgu. Prema priči komšija, Josip ih je gledao kao da su njegova. Kažu i da je pomagao finansijski Trajkoviću dok se nije snašao u Holandiji.

Leave a Reply

I sutra besplatan ulaz na bazene za školarce - 2015
Prethodna priča

I sutra besplatan ulaz na bazene za školarce

Sledaća priča

U udesu na Ovčanskom putu povređene tri osobe

Poslednje od Hronika