in

U Beogradu se očekuje ledena kiša, susnežica i sneg, komunalne službe u pripravnosti

Da li će se Beograd večeras konačno zabeleti, sa sigurnošću ne mogu da nam potvrde ni meteorolozi.

U večernjim satima, tokom noći ka utorku i u utorak zahlađenje, sa snegom ponegde i u nižim predelima – stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Kako kažu iz Zimske službe „Beograd puta“ , očekuje se da će biti kiše, susnežice, a u višim delovima grada i snega.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić podsetio je da je na snazi žuti meteoalarm zbog pada temperature i mogućnosti pojave poledice u naredna 24 sata.

Ekipe preduzeća „Beograd-put” su u trećem stepenu angažovanja i od ranih jutarnjih sati preventivno tretiraju sabraćajnice, što podrazumeva i posipanje soli.

Prioritet su trase linija gradskog prevoza, ključne za funkcionisanje grada.

Neophodno je da se i građani pripreme za najavljene vremenske uslove, posebno da prilagode svoja vozila zimskim uslovima, što podrazumeva upotrebu zimskih guma.

Molim građane da budu dodatno oprezni u saobraćaju zbog moguće poledice, ali i zbog povećanog broja vozila na beogradskim ulicama koji danas imamo usled hladnog vremena – istakao je Radojičić

On je istakao da je situacija bolja nego prethodnih godina, pre svega, zbog dodatne mehanizacije koja je nabavljena.

Nova vozila imaju JKP „Beograd-put”, JKP „Zelenilo – Beograd, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. I

I ove godine Grad Beograd sprovodi akciju podele industrijske soli koja se građanima besplatno daje posredstvom opštinskih štabova za vanredne situacije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Maskirani pljačkaši oteli pola miliona iz prodavnice u Padinskoj

Počinje treći po redu memorijalni turnir „Milan Rmuš“ i to u Padinskoj Skeli