in

Suzbijanje komaraca u naseljima na levoj obali Dunava

komarac na koži

Večeras suzbijanje komaraca u naseljima na levoj obali Dunava.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja i danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 19.30 do 24.00 časa i obuhvatiće jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Reva, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali Raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, Crvenka, Put ka Staroj Borči, kanali u M.Borisavljevića, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Krnjača, Partizanski blok, Braća Marić, Kotež, Borča pretok, Mali zbeg, Popova bara, Ovča, Padinska skela, groblje Mali zbeg, Borča, Botanička bašta.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Smanjene rezerve svih krvnih grupa

Radovi na Pančevačkom mostu tokom vikenda