in

Stigao je „Kapetan“, film koji publiku i kritiku širom sveta ostavlja bez daha

Nagrađivan film Kapetan (Der Hauptman) prikazuje se od danas u bioskopima širom zemlje. Specijalna projekcija filma biće organizovana večeras, u četvrtak 29. novembra, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u 20.00 časova.

Holivudski reditelj Robert Šventke (našoj publici najpoznatiji po filmovima iz serijala “Drugačija” – Divergent, Plan leta, RED) se vratio u  Nemačku da bi snimio ovaj film koji je pripremao 12 godina.

Istiniti događaji po kojima je reditelj napisao scenario na osnovu izveštaja specijalnog britanskog suda donosi nam priču o mladom nemačkom dezerteru u poslednjim nedeljama Drugog svetskog rata, koji je u očajnom pokušaju da spase svoj život obukao uniformu nacističkog kapetana i postao monstrum od kojih je bežao.

Film „Kapetan“ širom sveta festivalsku i bioskopsku publiku i kritiku ostavlja bez daha. Ovo je film o kojem se priča nakon projekcije, koji na satiričan način prikazuje užasnu situaciju iz ugla očiju jednog mladića, kojeg će istorija zapamtiti kao “monstruma iz Emslanda“.

Ovaj film u bioskope nam dolazi danas, u distribuciji Fame Solutions.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U toku radovi na javnom osvetljenju na Ovčanskom putu, u Tovilištu i Besnom foku

    Opština Palilula pozvala roditelje da prijave decu za novogodišnje paketiće