in

Radno vreme prodavnica, banaka i pošti tokom praznika

Mnogi sugrađani će dobiti par slobodnih dana, neki će raditi i za „najluđu noć“, a najsrećniji su spojili novogodišnje i božićne praznike pa će na posao tek 8. januara!

Ipak, tokom praznika će mnoge prodavnice biti otvorene, baš kao i najveći tržni centri, samo što će poslednjeg dana 2019. skoro svi imati skraćeno radno vreme.

Sve što treba da završite u bankama, poštama ili u nekim državnim institucijama, obavite već danas, jer iako je 31. decembar zvanično radni dan, mnogi će žuriti da se pripremaju za doček. 

Jedini pravi neradni dan biće 1. januar kada će skoro sve biti zatvoreno, dok će od drugog dana 2020. prestonica polako početi da se vraća u normalu.

U javnom gradskom prevozu će na snazi biti redukovan, nedeljni red vožnje, ali se zato parkiranje u zoniranim delovima grada neće naplaćivati.

Prodavnice

Većina supermarketa će 31. decembra raditi skraćeno do 18.00 časova, prvi januar će biti neradan dan za sve osim za par dežurnih objekata, ali ćete od drugog dana 2020. već moći skoro normalno u kupovinu, sa izuzetkom nekih manjih objekata koji će i tada ostati zatvoreni.

Pijace

Pijace će raditi skoro normalno u utorak 31. decembra, u sredu će skoro sve biti zatvorene osim dežurnih koje će raditi do 13.00 časova, a u četvrtak će sve zelene tržnice radiće samo do 13.00.

Tržni centri

Poslednjeg dana 2019. tržni centri će imati skraćeno radno vreme, do 18.00 časova, dok će 1. januara ostati zatvoreni, izuzev bioskopa i nekih restorana brze hrane. Od četvrtka 2. januara sve se vraća u normalu.

Pošte

U utorak 31.12. pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 17.00 časova, osim Glavne pošte u Takovskoj, koja radi non-stop. Ona će biti jedina otvorena 1. januara.

U četvrtak će raditi samo dežurne pošte, a među njima je i pošta u tržnom centru Stop Shop u Borči koja će raditi od 08.00 do 19.00 časova.

Banke

U utorak 31. decembra će raditi skraćeno, uglavnom do 17.00 ili 18.00 časova, a klijente neće primati prva dva dana 2020. godine.

Parking

Tokom prva dva dana nove godine, parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno, ali će sve garaže funkcionisati normalno.

Taksi

Taksisti će 1. i 2. januara, na državni praznik, raditi normalno ali će naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

Prevoz

Beograđani kojima taksi po skupljoj tarifi bude preskup ostaje gradski prevoz. Vozila GSP-a i privatnih prevoznika saobraćaće 1. i 2. januara po nedeljnom redu vožnje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ne radi semafor na raskrsnici Zrenjaninca i Bratstva i jedinstva

    Jedna osoba povređena u udesu na Pančevačkom putu