in

Proteklog vikenda održan je ribolovački Lord Kup 2018

????????????????????????????????????

Na sportskom jezeru Mika Alas, proteklog vikenda, održan je četvrti po redu Lord Kup u sportskom ribolovu. Organizator ove manifestacije je udruženje sportskih ribolovaca „LORD“ (Leva Obala Reke Dunav), koje postoji od 2013. godine.

Još na prvom Lord Kup-u 2015. godine, odlučeno je da će ova sportska manifestacija biti isključivo neprofitnog karaktera. Nije puno vode proteklo Dunavom, a Lord kup je već postao autentična i snažna manifestacija koja okuplja ribolovce širom Srbije i insistira na kvalitetnom gostoprimstvu i organizaciji, 

Pobednička ekipa

Kup je trajao 24 časa, a zanimljivo je da je ove godine na Lord Kup-u poslednji put aktuelna šaranska disciplina. Organizatori gase ovu disciplinu i najavljuju za sledeću godinu prelazak na ribolovnu disciplinu „feeder“.

Na Lord Kup-u 2018 takmičilo se 13 ekipa i preko 40 takmičara. Na ovom takmičenju, pored sportskih ekipa, učestvovali su organizatori, volonteri, saradnici i sponzori. Lord kup svake godine okuplja preko 100 ljudi, a ove godine ulovljeno je 2.270 kilograma ribe.

Na sreću, nedavni požar na jezeru Veliko blato, nije u mnogome uticao na ovogodišnji kup, iako je do požara došlo samo par dana ranije. Kako organizator kaže, prvog dana kupa još uvek se osećao dim i miris paljevine, ali na sreću požar je već bio saniran.

Prva tri mesta na ovogodišnjem Lord Kupu-u osvojile su sledeće ekipe:

  • Prvo mesto osvojila je ekipa CT  CAAAP sa ulovljenih 570 kg ribe
  • Drugo mesto osvojila je ekipa CT  BAD BOYS sa skoro 420 kg ribe
  • Treće mesto osvojila je ekipa CT  2 FAST 4 YOU sa 379 kg ribe
Drugoplasirani

Lord Kup karakteriše i kvalitetna video produkcija koja iz godine u godinu beleži njegov razvoj, a udruženje LORD se intenzivno bavi i snimanjem emisija o ribolovu. Trenutno je u procesu produkcije emisija „Lordova hronika“ koja se bavi reportažama o rekreativnom ribolovu u zemlji i inostranstvu, a poseban akcenat je stavljen na borbu protiv krivolova.

Trećeplasirani

Čestitamo svim učesnicima i pobednicima ovogodišnjeg Lord Kup-a, a sledeće godine se i mi možda prijavimo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Predstojećeg vikenda besplatno odnošenje kabastog otpada

    Večeras na Tašu besplatan muzički spektakl na otvorenom