in ,

Predviđena izgradnja dve srednje škole i fakulteta na levoj obali Dunava

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za Studio B da je u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada predviđena izgradnja dve srednje škole i fakulteta na levoj obali Dunava.

Istakao je da je taj posao već u postupku, a sve sa ciljem da učenici ne putuju 10-15 kilometara do drugih škola.

 Prva škola će biti gimnazija, a za drugu ćemo sprovesti anketu među građanima. Kako sada stoje stvari, u budućnosti ćemo na levoj obali Dunava imati fakultet i kampus, a sve u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada – najavio je Stojčić.

Kada je reč o radovima u Bloku 37, istakao je da je u tom slučaju sve urađeno po zakonu, ali da su posledica anomalije Generalno-urbanističkog plana iz 2003. godine.

Govoreći o najavljenim radovima u Makišu, Stojčić je podvukao da Beograđani neće imati manjak pijaće vode.

Grad koji se nalazi na Savi i Dunavu neće doći u situaciju da ima manjak pijaće vode. Uradili smo sve što je bilo potrebno. Ovo nije uža zona vodoizvorišta, tako da nema mesta za brigu – objasnio je gradski urbanista.

Osvrćući se na projekte koji se rade i koji su u planu, dodao je da se umereno radi i sređuje deo po deo.

– Građani su nam ukazali poverenje da uredimo grad i nemamo vremena da čekamo. U gornjem delu Nušićeve nema saobraćaja, te će taj deo postati pešačka zona. Tim delom moći će da prođu samo vozila sa posebnim odobrenjem. Isto važi i za Sremsku ulicu. Kao nikada do sada spremamo rekonstrukciju i izgradnju novih objekata kulture – najavio je Stojčić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uvid u studiju zaštite „Forland leve obale Dunava” do 10. jula

Jovičić podneo ostavku i najavio borbu za odbranu svoje časti