in

Pozorišna letnja scena na Tašmajdanu ipak je obustavljena!

Iako su se mnogi obradovali pozorišnoj letnjoj sceni na Tašmajdanu, planirani program na ovoj sceni se ipak obustavlja! Sve zakazane predstave se odlažu usled najnovijih odluka kriznog štaba.

Najnovijim odlukama koje su donete u cilju zaštite od korona virusa, ograničava se okupljanje na zatvorenom i otvorenom prostoru, do 200 osoba.

Ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje više od 40 pozorišnih predstava, pokazao je da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje – navodi se u saopštenju Sekretarijata za kulturu.

Ova manifestacija je i osmišljena da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije i uvođenja vanrednog stanja sa dobrom željom da se nastavi pozorišni život.

Grad Beograd se zahvalio svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene o čijem eventualnom nastavku će se odlučivati kada se za to steknu uslovi.

U međuvremenu, na blagajnama matičnih pozorišta, svi koji su kupili karte mogu da ih vrate i dobiju nazad svoj novac.

Zbog trenutnog nepovoljnog razvoja situacije sa virusom COVID19, ni bioskopi neće otvoriti vrata za svoje posetioce, kao što je bilo najavljeno akcijom „Povratak u bioskop“.

Čelnici svetskih produkcijskih kuća, zbog pandemije virusa korona, odlučili su da odlože premijere svih filmova planiranih za jul.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od sutra će gradski prevoz saobraćati po letnjem redu vožnje

Najefikasnije je po džepu, 150.000 kazna za nenošenje maske ako se primeni važeći zakon