in

Policija traga za Nebojšom Rojkom iz Crvenke

Nastavljena istraga stravičnog zločina u Borči. Policija je odvela Igora Rojka na ispitivanje,a tada je njegov mlađi brat Nebojša pobegao. Policija je u kući Rojkovih tražila oružje kojim je počinjen zločin.

Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora da pođe sa njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu… Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno sa još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gde je…

Ovako za „Novosti“ priča Franc Rojko iz Crvenke, u čiju je kuću juče, sat i po pre nego što je Jelena Marjanović sahranjena na groblju Zbeg, došla policija i, nakon pretresa, iz nje odvela njegovog starijeg sina Igora Rojka na ispitivanje, kako bi bio saslušan u vezi sa ubistvom pevačice. On je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i zasada nije osumnjičen.

Policija, međutim, intenzivno traga za Igorovim mlađim bratom Nebojšom, poznatijim pod nadimkom Vihor, koji je u bekstvu. Kako smo nezvanično saznali, istražni organi u kući Rojkovih tražili su oružje kojim je počinjen zločin, ali i još neke tragove.

Inače, braća Rojko odavno su poznati policiji, zbog raznih krivičnih dela, pre svega krađa i razbojništava, zbog čega su bili i u zatvoru.

Franc Rojko kaže za „Novosti“ da ga nije iznenadio dolazak policije.

– Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo sa majkom, a od mene traže pare – kaže Franc.

Nesrećni otac kaže da sinove nije vaspitavao da budu problematični, ali…

– Celog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigde ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom – priča otac.

Ipak, Franc Rojko naglašava da ne veruje da je bilo koji od njegovih sinova ubio pevačicu ili bio saučesnik u monstruoznom događaju:

– Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i ceo komšiluk. Ipak, ne verujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio!

Inače, policija i nadležni istražni organi i dalje maksimalno rade na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Marjanović, čije je beživotno telo pronađeno za vikend na dolmi u Borči, nepunih 200 metara od kuće porodice Rojko. I juče su, na mestu gde je njeno telo nađeno, policijski inspektori i forenzičari pregledali iznova mesto ubistva i tragali za mogućim novim dokazima.

Do sada je urađeno više analiza DNK, ali nijedan rezultat nije odveo do ubice. Stručnjaci sa Biološkog fakulteta u Beogradu uspeli su da izoluju DNK koji ne pripada ubijenoj pevačici, već najverovatnije ubici. Ovo, međutim, još uvek nije i zvanično potvrđeno, niti je počinilac pronađen, te sada istraga ide u više smerova. Zbog toga je, poslednjih dana, policija na informativne razgovore privela desetak osoba.

U toku je i proučavanje telefonskih baznih stanica, ali i analiza poruka iz Jeleninog mobilnog telefona, kao i njene fejsbuk-stranice, na koju su joj, navodno, stizale neke preteće poruke, za koje ona nije marila.

Pored toga, ključni su i poslednji sati u kući Marjanovića i njihovi međusobni odnosi.

Rezultati obdukcije su potvrdili da Jelena nije silovana. Imala je odbrambene povrede po rukama, ali i povrede po telu od udaraca koje joj je zadao napadač. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvestila. Već mrtvu ženu odvukao je stotinak metara dalje i gurnuo je u kanal.

Istraga se i dalje „vrti“ i oko Zorana Marjanovića, pevačicinog supruga, koji je posle policijskog zadržavanja od 48 sati pušten kući, jer se rezultati veštačenja DNK nisu poklopili sa njegovim. On je i dva puta prošao poligraf. Još dok je bio u pritvoru, policija je u njegovoj kući zaplenila samostrel i sportsku opremu.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Red vožnje nove linije 110 na relaciji Padinska Skela - Opovo-2016

    Red vožnje nove linije 110 na relaciji Padinska Skela – Opovo

    Izmena trase linije 95 zbog radova u Terazijskom tunelu-2016

    Izmena trase linije 95 zbog radova u Terazijskom tunelu