in ,

Počinje zaprašivanje komaraca na levoj obali

Zaprašivanje komaraca na levoj obali
Zaprašivanje komaraca na levoj obali

Akcija suzbijanja komaraca iz aviona na području leve obale Dunava počeće danas i trajati do nedelje.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine započeće danas akciju suzbijanja larvi komaraca na levoj obali Dunava. Akcija suzbijanja komaraca iz aviona trajaće 23-25. maja, navodi se u saopštenju.

Mi, stanovnici leve obale Beograda, navikli smo na povećan broj komaraca u svojim naseljima zbog bujne vegetacije, brojnih kanala, močvarnog terena, kao i velike reke Dunav. Kada na sve ovo dodamo kišu, problem postaje još veći.

Nadamo se da će zaprašivanje biti izvršeno u svim naseljima leve obale Dunava jer je invazija komaraca već zabeležena.

Ukoliko zaprašivanje u Vašem naselju nije izvršeno, povećanu brojnost komaraca kao i pojavu stajaće vode, koja može biti potencijalno stanište komaraca, možete prijaviti na i-mejl adresu zaprasivanjekomaraca@lobi-info.rs i mi ćemo Vaš zahtev proslediti na realizaciju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Opet ce da zaprasuju sa neefikasnim ekoloskim preparatima od kojih komarci samo postanu nervozniji i vise ujedaju. Vratite stari dobri DDT za koji kazu da je stetan ( a mi pored njega ostarismo i bili smo zdraviji ) koji STVARNO ubija komarce, krpelje i ostale stetocine. Ja imam 60 god. i kao dete sam se igrao po Zvezdari, kosutnjaku, topcideru i dok nisu poceli da koriste ove ekoloske preparate nisam znao ni da postoje krpelji, zitne bube a i komaraca je bilo manje.

Prikupljanje pomoći u Poljoprivrednoj školi u Krnjači

Prikupljanje pomoći u Poljoprivrednoj školi u Krnjači

Odlaže se akcija suzbijanja komaraca na levoj obali Dunava

Odlaže se akcija suzbijanja komaraca!