Počinje suzbijanje komaraca, krpelja i glodara - www.lobi-info.rs
/

Počinje suzbijanje komaraca, krpelja i glodara

1 minut za čitanje
2

JKP „Gradska čistoća” u narednom periodu vršiće monitoring i suzbijanje štetnih organizama, komaraca, krpelja i glodara na javnim površinama u Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Suzbijanje glodara će do 15. maja biti sprovedeno na javnim površinama opština Zvezdara, Palilula, Čukarica, Voždovac, Savski venac, Stari grad i Zemun.

Takođe, u skladu sa rezultatima monitoringa, ekipe JKP „Gradska čistoća” će vršiti suzbijanje larvi komaraca na otprilike tri hiljade hektara površine, kao i suzbijanje odraslih formi komaraca termalnim zamagljivanjem na 4.140 hektara i hladnim zamagljivanjem na 3.600 hektara.

Sugrađani mogu prijaviti lokacije za sprovođenje mera deratizacije i dezinsekcije pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 svakog radnog dana od 7 do 15 časova i putem elektronske pošte: ekologija@gradskacistoca.rs.

Suzbijanje glodara u stambenom fondu vršiće Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Sugrađani mogu prijaviti lokacije za sprovođenje mera deratizacije u stambenom fondu pozivom na broj telefona 3054-000 i putem elektronske pošte: zavod@biocidi.org.rs.

2 Comments

  1. Gradska cistoca da se bavi komaricma, a sta ce da radi Gradski zavod za biocide? Oni kamioncici su beskorisni… prosle godine su nas pojeli, ove posle blage zime i kisovitog maja ima da bude i duplo gore.

Leave a Reply

Prethodna priča

Još uvek se ne zna tačan datum normalizacije gradskog prevoza

Sledaća priča

Osmaci se dobro snašli na probnom završnom ispitu koji su polagali online

Poslednje od Servisne informacije