Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Palilula na Adi Huji dočekuje 60. Dunavsku regatu

u Dešavanja od
Cicak – Rancevi 25%

Turistička dunavska internacionalna regata 21. juna je krenula uz grada Ingloštat u Nemačkoj. Ovo je 60. regata po redu a u Beograd stiže 29. juna kada će joj domaćin biti naša opština Palilula.

 Primećuje se da ove godine na regati učestvuje mnogo mladih. Najveći broj učesnika je iz zemalja kroz koje protiče Dunav ali među njima ima i Australijanaca, Poljaka, Italijana, Šveđana, Slovenaca, Litvanaca i mnogih drugih.

Ova regata je sjajna prilika da zemlje kroz koje protiče Dunav pokažu svoj turistički potencijal te će tako u 30. jula, drugog dana regate u Beogradu, učesnici kajakaši moći panoramskim autobusom da razgledaju glavni grad Srbije.

Dunavska regata traje 75 dana tokom kojih kajakaši prevaljuju put od 2.515 km do ušća Dunava u Crno more. Opštine i gradovi kroz koje regata prolazi zajedno sa Odborom za turizam Kajakaškog saveza Srbije rade na realizaciji regate kroz Srbiju.

  „San Andreas" ovog maja dolazi u bioskope

Ove godine kajakaši su uplovili u Srbiju 22. jula kod Apatina a danas, 29. jula, stižu na Adu Huju jubilarni 60. put za redom, gde će ih dočekati dugogodišnji domaćin opština Palilula.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh