in

Osnovci iz škole “Stevan Sremac“ igrali predstavu za predškolce iz Borče

Već duže vreme naši mališani su više posvećeni računarima, igranju igrica, a sve manje vremena provode čitajući književna dela. Ovo je uspela da promeni Dubravka Mačur.

Dubravka Mačur, učiteljica II-3 u Osnovnoj školi “Stevan Sremac“ u Borči, uz pomoć mališana iz dramnse sekcije uspela je da oživi roman “Vašar u Topoli“, Dobrice Ćosića.

Foto: Borca.info

Ovi fenomenalni mališani do sada su predstavu izveli pred školarcima prvog i drugog razreda OŠ ‘’Stevan Sremac’’, predškolcima tri borčanska vrtića, a na poslednjoj, koja se odigrala protekle srede u ‘’Ježurku’’, prisustvovalale su i kolege, vaspitači, direktori kao i istaknuti prosvetni radnici iz Borče i grada.

Ideja je proistekla u saradnji sa studentkinjom Milicom Krivokapić kroz projekat ‘’Kako vratiti decu u bibilioteke’’. Cilj projekta je razvijanje ljubavi prema književnosti kod mališana.

Planirano je izvođenje dramatizacije i u drugim vrtićima Borče, kako bi učenici bili motivisani i razvijali svoj talenat, što je od posebnog značaja onima koji tek treba da uđu u školske klupe.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sutra i prekosutra delovi Borče i Ovče bez struje

Biblioteka grada Beograda priprema za nas