in

Novi parkić u Kotežu već oštećen

Novi park za najmlađe Kotežane otvoren je u subotu, 12. septembra. Međutim, već tokom ceremonije otvaranja primećena su oštećena.

Otvaranju jednog od tri parkića na levoj obali Dunava u Beogradu prisustvovali su predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić, predsednik Skupštine opštine Palilula Aca Jevtić, načelnik Uprave Goran Šormaz i nekoliko članova Veća.

Zadovoljni i srećni bili su i stariji i mlađi Kotežani i oni su ovom prilikom razgovarali sa zvaničnicima o problemima u svom naselju.

Tokom ceremonije otvaranja parka primećeno je da su neki njegovi delovi i novopostavljene sprave već oštećene verovatno tokom prethodne nedelje iako je igralište ograđeno.

Predsednik Stojan Nikolić je na to rekao: „Žao mi je što je neko već počeo da ga uništava ali nemojte da se sekirate. Sve što unište mi ćemo popraviti pa ko duže izdrži.“

I mi i predsednik GO Palilula apelujemo na sve stanovnike leve obale a posebno na stanovnike Koteža da ne uništavaju ono što je namenjeno deci!

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

 1. Da ,danas sam prvi put odvela dete od 2 godine i videla parlic koji je vec poluunisten. Velika je greska sto je parkic tik uz skolsko dvoriste i na velikom odmoru deca u pupertetu iskaljuju svoj bes na igralistu,skacu,lome i gadjaju se sljunkom koji je stavljen kao podloga. Morale smo da napustimo parkic da ne bih bile povredjene. Na zalost takav je kraj gde zivi dosta Romske dece koju ne treba diskriminisati,ali 90 posto su bili Romi koji su to radili. Zao mi je sto moram da dam takav komentar.

  • Treba da te je sramota,rekla si da si ubrzo morala da napustis park,a otkud znas da su to romska deca uradila? Ceo Kotez zna da se nocu okupljaju mladi po parkovima i prave razne gluposti,ali da lakse je da okrivite Rome za sve,tako je uvek bilo i ostace. Kazes da ih ne treba diskriminisati,a vec si to uradila komentarom.

   • naravno da je Jelena u pravu. Upravo zbog roma je i morala da napusti parkic jel su se cigancice od 15-16 godina bahato i bezobzirno ljuljale na ljuljaskama za malu decu ne obaziruci se na to da moze neko malo dete da naidje i da ga udare. I jos nesto. Da li je diskriminatorski upotrebiti rec ciganin umesto rom ako i oni sami tako se izmedju sebe oslovljavaju, onako kako se to u ovom narodu govori vekovima.

   • Na zalost sam sa detetom morala da pobegnem od bahatih Roma koji su uleteli u parkic,poceli da se gadjaju sljunkom koji je leteo na sve strane, kucice od tobogana su im sluzile kao bunkeri ovi odozdo su gadjali gore njih i obrnuto. Ja sam odrasla tu i druzim se sa nekim Romima ,ali na zalost vecina njih ima bahato ponasanje.

 2. E bas taj sljunak je problem ,zasto on ,Gde je gumena podloga ?Deca od 2, 3 godine padaju po tom kamenju ,a da ne govorim o obuci odeci na sta lici posle igranja u parku . Deca Koteza nisu vazna kao deca u centru.

  • Na zalost, u parku za decu,najmladje vladaju mladi huligani koji preskacu,jure se i gadjaju preko male dece.Juce sam sa sinom od 1 god, i 9 meseci bio u parkicu,gde sam se raspravljao sa decom da se ne penju blatnjavim patikama po toboganu jer se tu mala deca spustaju na sta sam dobio odgovor da on treba da bude u kuci a ne da bude na toboganu jer je jos beba….heee…sreca pa sam bio sa detetom 🙂
   Sto se parka ko parka tice,lepo je osmisljen i napravljen,ALI….fale ljuljaske sa naslonom za malu decu,fali klackalice sa naslonom za malu decu i ono sto je najbitnije fali podloga gde mi se dete nece isprljati kao prase,cepati patike i trenerku kad god padne,…Ako pravite park za decu…onda to i uradite,nisu nasa deca stoka….

  • daaa…U borci je odradjeno u fullu…svaki parkic ima tu podlogu i dete mogu bez problema da pustim da trci i igra se a da pritom ne trcim za njim i cimam dal ce udariti glavu o kamen kao u Kotezu…

OŠ „Rade Drainac“ ostala bez dva bibliotekara

Borča i Krnjača sutra ponovo bez struje