in

Srednjovekovni manastiri u Sremcu: Gledaj, uči i uživaj!

Učenici šestog razreda Osnovne škole Stevan Sremac iz Borče su zajedno sa svojom nastavnicom istorije Jelicom Pendić osmislili izložbu na kojoj su predstavili zadužbine Nemanjića.

Kako trenutno uče srednjovekovnu srpsku istoriju, našli su dobar način da se kreativno izraze i još temeljnije nauče, često suvoparno, gradivo.

Na izložbi su svoje mesto pronašle makete monumentalnih srednjovekovnih manastira, poput Studenice, Sopoćana, Žiče, Dečana, Gračanice, Mileševe.

Dar dece da se kreativno izraze i ovog puta je bila očigledna. Uz pomoć naučenog gradiva, mašte i veštih ruku deo naše istorije premešten je u hol škole, gde zadužbine Nemanjića sijaju punim sjajem.

Mi možemo i hoćemo samo da pohvalimo tvorce ove izložbe i čestitamo im- BRAVO DECO! Naravno, pohvale idu i odraslima koji su u ovom izvođenju učestvovali.

Takođe, želimo da poručimo i ostalim školama leve obale da preduzmu slične aktivnosti i daju podsticaj deci da se kreativno izraze, ili da nam se pohvale ako već jesu. Znamo da naša deca mogu puno toga lepog da pruže svima, pa im to treba i omogućiti.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Naselja na Levoj Obali sutra bez struje

    OPREZ: Lažni radnici „Gradske čistoće” varaju sugrađane