Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kulturna manifestacija “Dani Beograda – Pod sjajem istorije”

u Dešavanja od

Program „Dani Beograda“ održaće se od 16. do 19. aprila, a posetioce očekuje bogat program sa više od 40 manifestacija.

Događaji će biti iz različitih oblasti, a sugrađani će moći da se upoznaju sa istorijom i kulturom prestonice. Raznovrstan program prilagođeni je svačijem interesovanju i generacijskom nivou.

Moto manifestacije je „Pod sjajem istorije“, jer se proslavljaju dva važna datuma, 16. april 1878. godine, kada je u pismu papi Jovanu Osmom prvi put pomenuto ime Beograda i 19. aprila 1867. godine, kada je knez Mihailo Obrenović dobio ključeve Beograda do Turske.

Prva manifestacija, Dečje beogradsko proleće, biće održana u subotu, 15. aprila, a zatim će sutradan u Knez Mihailovoj biti organizovano 18 koncerata.

Manifestacija „Beograd u kadru“ biće održana na tri lokacije, i to u Knez Mihailovoj ulici, na Savskoj promenadi i na Cvetnom trgu od 16. do 18. aprila, a 17. aprila biće organizovan književni matine na kome će beogradski glumci čitati stihove o Beogradu.

Građani će 18. aprila moći da obiđu gradske institucije u okviru manifestacije “Otvorena vrata institucija grada”, a istog dana Muzej Jugoslovenske kinoteke organizovaće reviju filmova o Beogradu.

U holu Strarog dvora biće organizovana izložba „Naše blago“ sa umetničkim delima iz muzeja. U Skupštini grada biće priređena svečena sednica i prijem za mlade matematičare, studente i đake koji su protekle godine pokazali izuzetna znanja i osvojili priznanja na takmičenjima.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh