Košarkaški klub Borča se bori za opstanak - 2013

Košarkaški klub Borča se bori za opstanak

4 minuta za čitanje
1
Košarkaški klub Borča se bori za opstanak - 2013
Košarkaški klub Borča se bori za opstanak - 2013

Košarkaški klub Borča uprkos teškoj finansijskoj situaciji je uspeo sopstvenim sredstvima da se izbori za svoj opstanak, oformi seniorsku ekipu i plasira se u viši rang takmičenja – I Mušku Regionalnu ligu.

Danas vapi za finansijskim sredstvima jer bez pomoći sponzora neće uspeti da prevaziđe probleme što bi dovelo do kraja takmičarske sezone.

KK “Borča” nije uspeo da se izbori sa teškim finansijskim problemima te poziva sponzore da im pomognu i obezbede finansijsku sigurnost kako takmičarska sezona ne bi bila okončana a naši košarkaši ostali bez želje i afirmacije za dalje takmičenje.

Ukoliko sponzori pomognu, klubu bi omogućili:
• finansijsku stabilnost
• smanjivanje visina članarine polaznika
• povećanje broja polaznika kao i poboljšanje selekcije
• poboljšanje kvaliteta obuke i rada
• kontinuitet seniorske košarke u Borči, kako bi se oformio košarkaški centar za razvoj i afirmaciju mladih igrača.

 
Naravno sponzorstvom kluba, reklamiranje sponzora bilo bi dostupno košarkaškim polaznicima, njihovim porodicama, društvenoj i lokalnoj zajednici, KC “Beograd” kao organizatoru svih sportskih takmičenja KK “Borča”, navijačima i ostalim ljubiteljima košarke. Takođe reklama sponzora bi bila istaknuta na sportskoj opremi i salama.

Košarkaški klub Borča se bori za opstanakKošarkaški klub Borča je osnovan 1996. godine od strane Branislava Vujičića koji je svoje višegodišnje trenersko iskustvo preneo u naš kraj, sa željom da nastavi lepu košarkašku tradiciju koja je krasila beogradsko naselje Borču.

Zbog nedostatka sponzora, gde se finansiranje svodilo isključivo na članarine i različite novčane donacije i donacije u vidu košarkaške opreme, klub se opredelio za rad sa mlađim kategorijama.

Kvalitet i stručnost su brzo dali rezultate, pa su se tako učešća u najkvalitetnijim ligama beogradskog regiona nizala, a sa njima i osvajanje brojnih medalja, kao i turnira u zemlji i inostranstvu. Sa uspesima je krenulo i interesovanje naših najvećih timova za najtalentovaniju decu. Odliv mladih košarkaša je rastao, ali nažalost nisu svi uspeli da steknu afirmaciju u drugim sredinama.

Klub je rešio da tome stane na put i omogući svojoj deci adekvatan razvoj i uz seniorsku košarku. Ideja o formiranju prvog tima je brzo postala realnost, sa željom da nosioci igre budu upravo bivši članovi kao i mladići iz postojećeg omladinskog pogona.

Košarkaški klub BorčaDanas, u klubu su angažovana tri trenera sa najvišim trenerskim licencama. Pored seniorske ekipe (čitaj ako bude sponzora), klub može da se pohvali i sa još četiri takmičarske selekcije (juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri) ali sve to traži dobar, finansijski oslonac.

Želja i napor ljudi iz kluba su izgubili trku sa finansiranjem, jer klub opstaje zahvaljujući članarinama koje su zbog opšte situacije u zemlji, svedene na minimum.

Zato, ne dozvolimo da seniorski tim Košarkaškog kluba Borča čije postojanje datira još iz 1996. godine bude ugašen, ne zbog lošeg rukovodstva ili loše igre, nedovoljno članova već zbog neophodnih finansijskih sredstava.

Sponzori pomozimo našem klubu da dobije bitku sa finansijama i obezbedi normalno funkcionisanje jer možda baš naša deca u dotičnom klubu naprave prve košarkaške korake.

1 Comment

Leave a Reply

Železnička stanica u Ovči - Ovča
Prethodna priča

Voz usmrtio starca u Ovči

Udavila se devojčica u naselju Vrbovsko
Sledaća priča

Udavila se devojčica u Dunavu kod Vrbovskog

Poslednje od Najnovije sportske vesti