Kakvo radno vreme možemo očekivati tokom praznika - www.lobi-info.rs

Kakvo radno vreme možemo očekivati tokom praznika

2 minuta za čitanje

Prodajni objekti prehrambenog asortimana i ugostiteljski objekti za vaskršnje i prvomajske praznike mogu da rade u izmenjenim terminima radnog vremena.

Za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti su dužni da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Na Vaskrs, 28. aprila, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00 časova.

Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6.00 sati i raditi najduže do 1.00 sat po ponoći i emitovati muziku najduže do ponoći.

Ostalim danima praznika ugostitelji mogu da rade od 6.00 do ponoći, odnosno emituju muziku najduže do 23.00 časa.

Leave a Reply

Prethodna priča

Sugrađani iz Krnjače sutra će biti bez struje

Sledaća priča

GSP spaja praznike, pred nama 10 dana po vikend redu vožnje!

Poslednje od Servisne informacije