Kakvo radno vreme možemo očekivati tokom praznika - www.lobi-info.rs

Kakvo radno vreme možemo očekivati tokom praznika

2 minuta za čitanje

Prodajni objekti prehrambenog asortimana i ugostiteljski objekti za vaskršnje i prvomajske praznike mogu da rade u izmenjenim terminima radnog vremena.

Za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti su dužni da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Na Vaskrs, 28. aprila, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00 časova.

Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00 časova.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6.00 sati i raditi najduže do 1.00 sat po ponoći i emitovati muziku najduže do ponoći.

Ostalim danima praznika ugostitelji mogu da rade od 6.00 do ponoći, odnosno emituju muziku najduže do 23.00 časa.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Sugrađani iz Krnjače sutra će biti bez struje

Sledaća priča

GSP spaja praznike, pred nama 10 dana po vikend redu vožnje!

Poslednje od Servisne informacije