in

Ispraćeni najbolji studenti sa Palilule

Ispraćeni najbolji studenti sa Palilule - 2015

Najboljih 75 studenata Palilule otputovalo je juče, 13. jula, u večernjim satima na osmodnevno putovanje u okviru projekta „Studentske posete evropskim prestonicama kulture 2015“, kojim ih je nagradila Gradska opština Palilula.

Do 20. jula akademci će obići znamenitosti Minhena, Amsterdama, Plzena i Praga.
Studenti koji su se sinoć okupili ispred Ustanove kulture Palilula nisi krili oduševljenje što će posetiti velike gradove Evrope.

Đorđe Šumenković, apsolvent Teološkog fakulteta, kaže da je bio oduševljen kad je video da njegova opština organizuje putovanje za mlade.

– Pružena je šansa mladima da obiđu velike prestonice Evrope. Igrom slučaja sam i folkloraš i znam koliko znači otići van Srbije, videti druge kulture i uporediti ih sa našom kulturom i tradicijom, rekao je Đorđe.

Ispraćeni najbolji studenti sa Palilule - 2015

– Opština nam je omogućila da se upoznamo sa nekim evropskim prestonicama kulture što je jako bitno jer je Beograd jedan od potencijalnih kandidata za neku od narednih evropskih prestonica kulture tako da ćemo možda naučiti nešto i primeniti, kako na našoj opštini, tako i na nivou grada, kaže Nikola Cvetković, student master studija na Geografskom fakultetu.

Milica Lazarević, studentkinja druge godine FON-a, kaže da je odmah konkurisala kad je videla poziv opštine Palilula i da će putovanje biti prilika i za odmor, dok Irina Kovačević, studentkinja treće godine Filološkog fakulteta, kaže da jedva čeka da stigne u lepe gradove Evrope.

Srećan put i uživajte! 🙂

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Da li ste znali... LOBI INFO

Da se nekada reč “palilulac” pisala malim početnim slovom

Pupinov most Nocna slika Saobracaj 2015

Mladić i devojka povređeni u udesu na Pupinovom mostu