in

Hor učenika veronauke leve obale uskoro ponovo u Božićnom seocetu

 Božićno seoce kod hrama, na Tucindan, raspevala je malena družina horića učenika veronauke leve obale Dunava “Sveti Simeon Bogoprimac“.

Horić sa 25 učesnika otpojao je sa muzičkim matricama 5 pesama svog veroučitelja hadži Dragana Popovića, a pod upravom prvoga pojca i dirigenta učiteljice Maje Popović.

Kroz redove ovog horića prošlo je za 14 godina 280 članova od kojih su 24-oro upisali i uspešno pohađaju muzičke škole u Beogradu.

Članovi horića su iz tri škole sa teritorije opštine Palilula “Kraljica Marija“ iz Ovče, “Vasa Pelagić“ iz Koteža i “Jovan Ristić“ iz Borče te stoga u nazivu imena hora opravdano stoji “sa leve obale Dunava“

Hor redovno poje svete liturgije u hramu Svete Petke na Ovčanskom putu, a probe se održavaju u toplom parohijskom domu pomenute crkve.

Ovaj predivni horić đaka sa leve obale će na molbu organizatora ponoviti nastup sa dopunjenim repertoarom pesama 13. januara u 17.00 časova na Raspevanoj jelki kod Hrama.

Pozivamo sugrađane sa leve obale da sa svojim mališanima posete ovaj nastup u Božićnom seocetu kod Hrama i podrže hor učenika veronauke leve obale Dunava “Sveti Simeon Bogoprimac“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sinoć povređen pešak kada je naleteo na autobus sa linije 43

    U čast Bogojavljenja plivanje za Časni krst tradicionalno na Adi