Hor učenika veronauke leve obale uskoro ponovo u Božićnom seocetu - www.lobi-info.rs

Hor učenika veronauke leve obale uskoro ponovo u Božićnom seocetu

1 minut za čitanje

 Božićno seoce kod hrama, na Tucindan, raspevala je malena družina horića učenika veronauke leve obale Dunava “Sveti Simeon Bogoprimac“.

Horić sa 25 učesnika otpojao je sa muzičkim matricama 5 pesama svog veroučitelja hadži Dragana Popovića, a pod upravom prvoga pojca i dirigenta učiteljice Maje Popović.

Kroz redove ovog horića prošlo je za 14 godina 280 članova od kojih su 24-oro upisali i uspešno pohađaju muzičke škole u Beogradu.

Članovi horića su iz tri škole sa teritorije opštine Palilula “Kraljica Marija“ iz Ovče, “Vasa Pelagić“ iz Koteža i “Jovan Ristić“ iz Borče te stoga u nazivu imena hora opravdano stoji “sa leve obale Dunava“

Hor redovno poje svete liturgije u hramu Svete Petke na Ovčanskom putu, a probe se održavaju u toplom parohijskom domu pomenute crkve.

Ovaj predivni horić đaka sa leve obale će na molbu organizatora ponoviti nastup sa dopunjenim repertoarom pesama 13. januara u 17.00 časova na Raspevanoj jelki kod Hrama.

Pozivamo sugrađane sa leve obale da sa svojim mališanima posete ovaj nastup u Božićnom seocetu kod Hrama i podrže hor učenika veronauke leve obale Dunava “Sveti Simeon Bogoprimac“.

Leave a Reply

Prethodna priča

Sinoć povređen pešak kada je naleteo na autobus sa linije 43

Sledaća priča

U čast Bogojavljenja plivanje za Časni krst tradicionalno na Adi

Poslednje od Dešavanja