in

Film Džoker nikoga ne ostavlja ravnodušnim prateći razvoj ličnosti antiheroja

Ostvarenje Toda Filipsa zasnovano na liku jednog od najpoznatijih antiheroja Džokeru, u bioskope je stiglo 2. oktobra, a do sada je pogazilo sve rekorde gledanosti.

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak , dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nanosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine.

To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

Film Džoker  čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips, je njegova originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu  prožeta tradicionalnim mitologijama lika.  Filipsov  Arthur Flek, kojeg nezaboravno tumači  Hoakin Finiks , je čovek koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu.

U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša  kao stand-up komičar, ipak  čini se kako je uvek on predmet ismejavanja. Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i na kraju izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Problemi u saobraćanju vozova na relaciji između Ovče i Batajnice

JKP „Gradska čistoća“ poziva mališane na Dan otvorenih vrata