in

Dečija igraonica „Zemlja čuda“ – radost vaše dece

Dečija igraonica Zemlja čuda - Borča - 2014
Dečija igraonica Zemlja čuda - Borča - 2014


Savremeni način života je pred mnogobrojnim zahtevima koje pred nas stavlja kako privatni tako i profesionalni život. Da biste bili uspešni u poslu koji obavljate potrebno je da uložite mnogo vremena i ogromnu energiju.

Savremeni poslovi od nas zahtevaju kontinuiranu edukaciju i usavršavanje tako da sve češće o poslu razmišljamo i van radnog vremena, a sve u cilju da budemo što uspešniji, sa što boljim rezultatima.

Nakon uobičajenog poslovnog dana, kući se često vraćate umorni i iscrpljeni, bez energije za svoju porodicu? Bude dana kada vam ni topli osmeh i široki zagrljaj vaših mališana ne uspeva vratiti energiju. Ipak, kada su u pitanju osobe koje najviše volimo, ništa nam nije teško ni previše komplikovano. I ništa nam ne sme biti važnije od njih. Potrebno je biti dovoljno organizovan i uigran i, naravno, iskoristiti svu pomoć koja je na raspolaganju.

Jedna od dužnosti roditelja jeste sa svom detetu obezbedi sve uslove za kvalitetno odrastanje. Najradosniji događaji dece, kojih se oni sećaju i kao već odrasli ljudi, jesu njihovi važni dani, kada su oni posebni i u centru pažnje. Dan koji je potrebno posebno proslaviti i napraviti rođendan za pamćenje. To su dani o kojima se kasnije piše u sastavima iz maternjeg jezika, dani o kojima se priča po dvorištima i dani koji se pamte ceo život.

Savremen način života u 21. veku

Međutim, dan za pamćenje zahteva mnogo priprema. Počevši od pospremanja kuće, pa sve do pripremanja ogromnih količina hrane, pića i slatkiša. I nakon svih priprema, kada je sve spremno za ovaj veliki događaj, sledi konobarisanje, šankerisanje i sve ono što je potrebno kako bi vaši mali i veliki gosti bili usluženi. I taman kad mislite da je sve gotovo jer je i poslednji gost otišao, potrebno je svoj život vratiti u normalu. A to znači jos dan ili dva utrošenog vremena na pospremanje stana ili kuće.

U istom tom periodu vaš posao ne sme da trpi. Dakle, vi sasvim odmorni i puni elana treba da se pojavite na radnom mestu i izvršavate svoje radne obaveze. Pitamo Vas da li Vam je ovakav stres potreban u već dovoljno užurbanom i stresnom savremenom načinu života?

Naravno da nije. I upravo zato Vam predstavljamo rešenje za ovaj Vaš važan roditeljski zadatak – dečja igraonica.

Kako bismo Vam olakšali odabir, mi smo za Vas posetili nekoliko dečjih igraonica na levoj obali i odabrali jednu koja je po nama ispunila sve zahteve. Naša najtoplija preporuka za Vas i Vaše mališane je oaza igre – dečja igraonica „Zemlja čuda“.

Šta su dečije igraonice (ukoliko još ima onih koji to ne znaju)?

Dečje igraonice su savremeni prostori namenjeni za dečju zabavu i igru. Ideja dečjih igraonica na početku bila je da roditelji mogu na trenutak da „odmore“ dok se deca igraju u istim. Međutim, one sada imaju i drugu namenu a to su organizacija dečjih rođendana, različitih vrsta proslava – od krštenja pa sve do upisa u školu. One su tu da Vam olakšaju organizaciju proslava svih važnih datuma i dana za Vaše male i velike porodične svečanosti.

Dečija igraonica Zemlja Čuda - BorčaU dečjim igraonicama deca na raspolaganju imaju mnoštvo igračaka a najzanimljivije su one koje nemaju u svom domu – tobogani, tramboline itd. Pored igranja, dečje igraonice nude i druge zanimljive sadržaje kao štu su radionice različitog karaktera pa se deca kroz igru podstiču na zabavne, edukativne i kreativne aktivnosti.

Dečije igraonice su mesto gde vaše dete ima priliku da se druži, uči kako da komunicira sa drugom decom i razvija karakterne osobine kao što su nesebično deljenje, učtivost, sticanje novih drugara, samodisciplina itd.

Jednom rečju, dečje igraonice su veoma zabavno mesto gde deca mogu da nauče nešto novo, da steknu nove drugare, da se igraju kako požele i mesto koje na kraju dana ne žele da napuste.

Pa ako su sve igraonice slične i nude isto, šta je to što izdvaja dečju igraonicu „Zemlja čuda“ koju smo mi odabrali?

Dečija igraonica Zemlja Čuda - BorčaDečja igraonica „Zemlja čuda“ nije smeštena u podrumu ili suterenu neke zgrade, koji je izolovan od dnevne svetlosti. Smeštena je u samom centru Borče u ulici Prelivačka 2a a ipak dovoljno izolovana od uticaja saobraćaja i buke tako da obezbeđuje prijatan, miran i ugodan boravak svih njenih korisnika (na mapi desno pogledajte gde se nalazi).

Iako se nalazi u srcu Borče, deluje nekako „zavučeno“ pa je mnogima prvi put bilo teško da je pronađu (kao i nama) ali smo sigurni da su nakon boravka u istoj zaboravili pomenute muke. Kako su naše kritike često uvažene, verujemo da će dečja igraonica „Zemlja čuda“ naći rešenje kako da olakša pronalaženje lokacije budućim posetiocima. Biće dovoljno da jasnim oznakama usmeri buduće posetioce kako najlakše doći na adresu.

Dečja igraonica „Zemlja čuda“, kao savremena igraonica, ima izdvojen prostor za boravak dece i prostor za odrasle pa je tako omogućeno da se deca bezbrižno igraju sa svojim vršnjacima a odrasli piju kaficu i uživaju u svom vremenu i priči.

„Zemlja čuda“ ima različite programe prilagođene potrebama i očekivanjima dece određenih godina. Jedan od programa su kreativno-edukativne radionice namenjene predškolskom i školskom uzrastu. Potpuno inovativan pristup deci, koji im nudi znaje iz razlicitih oblasti – crtanje, modelovanje, dizajn, makete, ekologija, dekoracija, eksperimenti itd. Uz video prezentacije i bezbroj materijala, deca otvaraju maštu i pretaču je u sjajne radove.Predavač i motivator je Jelena Smiljanić koja ima višegodišnje iskustvo u industrijskom i scenskom dizajnu u našoj zemlji i inostranstvu. Prema njenim rečima, posle samo mesec dana, deca će radovima oplemeniti vaš stan i obradovati porodicu originalnim poklonima a kako biste se uverili u sve ovo, prvi čas je besplatan.

Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča

Prostor za decu – mesto gde igra počinje

Česti komentari korisnika i posetilaca dečjih igraonica tiču se veličine prostora koji je na raspolaganju deci i odraslima. Obično ga nije dovoljno. To nije slučaj sa „Zemljom čuda“ jer je prostor za boravak dece (sama igraonica) velika i čine je tri celine.

U prvom delu nalaze se igračke, deo sa strunjačama, klupe i stočići koji se prema potrebi koriste za radionice ili rođendane, deo za gledanje crtaća itd. U drugom delu namenjenom deci nalazi se prostorija sa rekvizitima za igru, specijalno napravljen lavirint sa penjalicama i čak tri tobogana, kao i odeljak sa lopticama. U trećem delu je prostrorija sa opremom za sport i rekreativne aktivnosti, tako da vaši mališani mogu igrati mini fudbal i košarku.

Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča

Prostor za odrasle – odlično mesto za druženje

Da to ipak nije dečja igraonica, mogli bismo komotno reći da je „Zemlja čuda“ odličan prostor za ispijanje kafe i uživanje u prirodi u divnoj letnjoj bašti. Nama je u letnjem periodu bašta bila apsolutni favorit, dok sam enterijer zatvorenog dela može stati rame uz rame sa najposećenijim kafićima iz kraja. Da bismo vam više približili veličinu samog objekta, dovoljno je napomenuti da isti može da ugosti do 50 odraslih osoba i isto toliko mališana.

Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča

Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča Dečija igraonica Zemlja Čuda - Borča

Moramo pohvaliti i to da smo stalno primećivali neke inovacije jer smo nekoliko meseci u kontinuitetu posećivali „Zemlju čuda“ i uvek bismo primetili nešto novo, što je zaista prijatno iznenađenje za naš kraj. Zato se nemojte začuditi ako vas nakon nekoliko poseta, dočeka neka novina koja prethodni put tu nije bila, kako za decu tako i za odrasle.

Parking mesta za sve posetioce ima višestruko više nego bilo koja nama poznata igraonica u odnosu na koje smo uporedili naš izbor, što je danas takođe prava retkost u našem kraju. Ovo će posebno roditeljima olakšati stalnu brigu gde će ostaviti auto, kako poneti sve potrebno iz njega i slično.

Naravno, pored svega što je u ponudi, imate i besplatan bežični internet ali se iskreno nadamo da isti nećete previše korisiti već ćete dopisivanje i onlajn komunikaciju zameniti razgovorom sa prijateljima i uz omiljeno piće i pravo druženje provesti svoje slobodno vreme.

Ne bismo da Vas sama reč igraonica dovede u zabludu. Naime, ovo je prostor za zabavu dece ali isto tako prostor koji organizuje dnevni boravak dece, prostor za organizovanje dečjih rođendana i svih drugih proslava. Ovo je prostor u kojem Vaše dete može odabrati svoju kreativnu radionicu i na pravi način učiti i družiti se sa ostalim mališanima. Na Vama je da odaberete na koji ćete način iskoristiti sve sadržaje koje „Zemlja čuda“ pruža.

Dakle, vratimo se na zauzete roditelje i uvek malo prostora da vaši mališani u svom najvažnijem danu uživaju sa svim svojim drugarima. Dečja igraonica „Zemlja čuda“ je topla preporuka za kreativni razvoj vaše dece. Pružite sebi malo slobodnog vremena a svojim mališanima priliku da se na pouzdan i siguran način druže, uživaju i uče sa svojim vršnjacima.

Prava adresa za Vas i Vaše mališane je „Zemlja čuda“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sajam knjiga u Borči - Književna jesen u Sremčevom parku -2014

Sajam knjiga u Borči. „Književna jesen u Sremčevom parku“

U sudaru na Pančevačkom mostu povređene dve osobe - 26.06.2013

Udes na Pančevačkom mostu. Velika kolona vozila