in

Obavezno posetiti: Dani Beograda od 16. do 19. aprila

U znaku 150 godina od predaje ključeva grada ove godine biće održana manifestacija Dani Beograda od 16. do 19. aprila.

A gradske vlasti pripremaju bogat program koji će biti organizovan na Beogradskoj tvrđavi.

Tokom četiri festivalska dana posetioci će moći da uživaju u tri koncerta. Vrata svih gradskih institucija biće otvorena.

Po rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, centralni događaj biće obeležavanje 150 godina otkad su Turci predali ključeve grada Beograda Knjaževini Srbiji.

April u Beogradu

Četiri koncerta u okviru „Dana Beograda 2017“ čija je realizacija prvobitno predviđena za Letnju pozornicu Beogradske tvrđave biće održani na drugim lokacijama zbog najave lošeg vremena za narednu nedelju.

Promena lokacije važi za koncerte „April u Beogradu“,  književni matine „Pesme o Beogradu“, koncert Jadranke Jovanović „Prijatelji zauvek“ i koncert „Ovo je Srbija“.

Koncert „April u Beogradu“ u kojem pored ostalih učestvuju Dušan Svilar, Leontina Vukomanović, Filip Žmaher i Dejan Cukić, biće održan 16. aprila u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograd.

Dan kasnije u 12 časova, u Narodnom pozorištu biće održan književni matine „Pesme o Beogradu“ KPZ Beograda. Takođe 17. aprila, ali u 19 časova, sledi koncert Jadranke Jovanović „Prijatelji zauvek“, koji će biti održan u Velikoj sali Narodnog pozorišta.

Konačno, 18. aprila u 18 časova biće održan koncert „Ovo je Srbija“, u kojem će učestvovati Marko Nikolić, Nevena Matić, Merima Njegomir, Čeda Marković i mnogi drugi. Koncert je na programu u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Izložba povodom 150 godina otkad su turske vlasti predale ključeve grada bila bi smeštena u Donjem gradu na Kalemegdanu i to u neposrednoj blizini bine na kojoj će se odvijati centralni događaj. Dok će se na platnima će se nalaziti dokumenti, grafike i sve u vezi s pomenutim događajem.

Foto: Politika Zabavnik

Jedan od atraktivnijih segmenata ove manifestacije su pešačke ture sa istoričarkom Anom Stolić. Ona će zainteresovanim građanima objašnjavati kako je izgledao život u Beogradu pre 150 godina.

Međunarodni dan džeza

U okviru obeležavanja „Dana Beograda 2017“, a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova, biće obeležen Međunarodni dan džeza (30. april) velikim koncertom na Trgu republike od 19.00.

Nastupiće Jovan Maljoković bend i Vlada Maričić kvartet.

Dani Beograda – program

16. april – koncert „April u Beogradu“
17. april – koncert Dragane Radaković
18. april – koncert orkestra „Stanislav Binički“
16-19. april – izložba
16-19. april – pešačke ture
30. april – džez koncert na Trgu republike

Uživajte!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kineski superligaš Tianjin Teda igra danas protiv BSK-a

    Uskršnji turnir za mlađe pionirke u Kotežu