in

Danas počinje 21. Međunarodni viteški turnir u Beogradu

Međunarodni viteški turnir „Svibor duhovi 2018 – Ko je vitez“ počinje danas i trajaće do 28. maja na Kalemegdanu, a na njemu će učestvovati predstavnici viteških grupa iz Srbije, Rusije, Mađarske, Češke, Slovenije i Republike Srpske.

Posetioci će imati priliku da vide i goste koji dolaze na turnir iz inostranstva, što će, kako kaže, biti posebno zanimljivo da se vidi kako izgleda spoj viteštva sa drugim kulturama.

Kako je saopšteno iz Turističkle organizacije Beograda, turnir se održava četiri dana, od 25. do 27. maja na Gornjem gradu Beogradske tvrđave, i 28. maja u Beogradskom viteškom parku kod Palate Srbija.

Biće održane viteške borbe i demonstracija veština, a najmlađi posetioci će moći da učestvuju u školi za male vitezove, kao i brojnim radionicama starih zanata i srednjovekovne umetnosti.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kazao je da ovaj turnir svakako spada u red turističkih atrakcija našeg grada.

Ovaj turnir je turistička atrakcija jer je turizam na neki način pripovedanje priče, a priče o Beogradu su duge i veoma zanimljive.

Trudimo se da u svakom aspektu, pogotovo u kulturno-istorijskom koji je veoma važan za turizam, pronađemo sve što je zanimljivo u našem nasleđu i prezentujemo to gostima – rekao je Popović.

Osnivač i čelnik udruženja „Svibor“ Radivoje Radulović naglasio je da postoji želja da se Beograd prikaže kao istorijska prestonica, sa akcentom na očuvanje tradicionalnih vrednosti.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Sve vise prenesenih vesti o drustvenim desavanjima i crnoj hronici u glavnom gradu a sve manje svakodnevne problematike leve obale Dunava. Ili nam je postalo mnogo dobro pa nema potrebe za pisanjem o takvim stvarima.

„Bela čaplja“ organizuje čišćenje priobalja za pomoć malom Jovanu

Nove besplatne predstave u junu u CK Vlada Divljan