in

Danas deca iz osnovnih škola plivala za Časni krst

Stotine đaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola okupili su se danas na bazenima tri opštine kako bi učestvovali u trci za Časni krst.

Mališani iz palilulskih i zvedarskih osmoletki svoje snage odmerili su na bazenu „Tonus“, gde je manifestacija počela u 11 sati, a prvi školarci sa svojim roditeljima, bakama i dekama na vrata sportskog centra pristigli su već sat vremena ranije.

Sem članova porodice, podršku su im pružali i stariji školski drugovi, koji su, prateći trke sa prozora, navijali za svoje favorite, a u samoj sali uzbuđeni osnovci zagrevali su se na ivici bazena, dok je sveštenik i veroučitelj Radomir Čvoro osveštao prostor i učesnike trke.

„Ovo je prvi put da se plivanje ogranizuje i za decu, uz blagoslov patrijarha Irineja. Za sada smo organizovali manifestaciju samo za đake od prvog do četvrtog razreda, a nadamo se da će se u narednim godinama broj učesnika proširiti i da ćemo među plivačima imati i učenike starijih razreda i srednjih škola. Iz osnovnih škola prijavljeni su po jedan dečak i devojčica“ – kaže Čvoro.

Na bazenu dubine od 0,8 do 1,2 metara i dužine preko 13 metara dečica su plivala po grupama i to prvo dečaci palilulskih škola, potom njihove drugarice iz školskih klupa, a za njima su išli Zvezdarci, takođe prvo muška, pa ženska grupa.

Na prvoj od četiri trke najbrži je bio Ognjen Šević, devetogodišnjak iz OŠ „Zaga Malivuk“ u Krnjači. U ženskoj grupi palilulskih škola prva je do cilja došla Anđela Petrović, dok je u dečačkoj ekipi zvezdarskih osnovaca najspretniji bio Strahinja Radonjić. 

Konačno, poslednju trku devojčica sa Zvezdare najbrže je završila Anđela Antić, učenica četvrtog razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“. I njoj je, kao i Ognjenu, bazen je više nego poznat teren.

Nakon brzog uvijanja u peškire, čestitanja sa roditeljima i presvlačenja usledila je i dodela medalja koje je u sportskom centru dodelio Dragan Tomašević iz Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

U dva sudara na „Pančevcu“ učestvovalo sedam vozila

„Svetosavsko zvonce“ organizuje peti šahovski turnir na Paliluli