Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Danas deca iz osnovnih škola plivala za Časni krst

u Dešavanja od
Cicak – Rancevi 25%

Stotine đaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola okupili su se danas na bazenima tri opštine kako bi učestvovali u trci za Časni krst.

Mališani iz palilulskih i zvedarskih osmoletki svoje snage odmerili su na bazenu “Tonus”, gde je manifestacija počela u 11 sati, a prvi školarci sa svojim roditeljima, bakama i dekama na vrata sportskog centra pristigli su već sat vremena ranije.

Sem članova porodice, podršku su im pružali i stariji školski drugovi, koji su, prateći trke sa prozora, navijali za svoje favorite, a u samoj sali uzbuđeni osnovci zagrevali su se na ivici bazena, dok je sveštenik i veroučitelj Radomir Čvoro osveštao prostor i učesnike trke.

“Ovo je prvi put da se plivanje ogranizuje i za decu, uz blagoslov patrijarha Irineja. Za sada smo organizovali manifestaciju samo za đake od prvog do četvrtog razreda, a nadamo se da će se u narednim godinama broj učesnika proširiti i da ćemo među plivačima imati i učenike starijih razreda i srednjih škola. Iz osnovnih škola prijavljeni su po jedan dečak i devojčica” – kaže Čvoro.

Na bazenu dubine od 0,8 do 1,2 metara i dužine preko 13 metara dečica su plivala po grupama i to prvo dečaci palilulskih škola, potom njihove drugarice iz školskih klupa, a za njima su išli Zvezdarci, takođe prvo muška, pa ženska grupa.

  Beldocs festival startuje sa dva domaća dokumentarna filma

Na prvoj od četiri trke najbrži je bio Ognjen Šević, devetogodišnjak iz OŠ “Zaga Malivuk” u Krnjači. U ženskoj grupi palilulskih škola prva je do cilja došla Anđela Petrović, dok je u dečačkoj ekipi zvezdarskih osnovaca najspretniji bio Strahinja Radonjić. 

Konačno, poslednju trku devojčica sa Zvezdare najbrže je završila Anđela Antić, učenica četvrtog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić”. I njoj je, kao i Ognjenu, bazen je više nego poznat teren.

Nakon brzog uvijanja u peškire, čestitanja sa roditeljima i presvlačenja usledila je i dodela medalja koje je u sportskom centru dodelio Dragan Tomašević iz Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Povezane teme:

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh