Borča uskoro dobija novu trim stazu - www.lobi-info.rs

Borča uskoro dobija novu trim stazu

2 minuta za čitanje
3
Borča uskoro dobija novu trim stazu 12.01.2015.

U neposrednoj blizini OŠ „Rade Drainac“ i vrtića „Kockica“ u Borči urađena je prva faza trim staze.

Kako nezvanično saznajemo  iz gradskog zelenila, ovo je projekat Opšine Palilula.

Tokom realizacije prve faze trim staze, izdefinisane su pozicije i izbetonirane površine. Znamo da je do skoro ova površina bila degradirana pod uticajem ljudskih aktivnosti.

12-1-2015-trim-staza-borca

Tako da su sada uklonjeni smeće, propali  kontejneri i građevinski otpad koji su bili dugogodišnje ruglo neposredno kod vrtića. Opština Palilula je želela da podrži ideju i ukaže na značaj životne sredine u okolini dece i stanovništva.

Kako saznajemo, prvobitno je postojala inicijativa građana koji su takođe prepoznali značaj uređenja ove lokacije na najkvalitetniji način.

Borča uskoro dobija novu trim stazu 12.1.2015.

Izgradnjom ove trim staze razviće se svest o samoočuvanju prostora i motivisati svi da se uključe u masovne sporstko-rekreativne aktivnosti.

Ovaj projekat je i usmeren na pružanje pomoći stanovništvu da izađe iz „gradskog radnog stereotipa“ i da ga podstakne na kretanje i vežbanje, da mu ukaže na vrednosti i značaj prirode i prirodnih oblika kretanja u svakodnevnom životu i radu. Nadamo se da će stanovnici Borče do proleća moći da isprobaju prvu trim stazu a verujemo da je to tek početak jednog sportskog idejnog plana.

Takođe, očekujemo da će se realizovati sve dobre inicijative građana i opštine Palilula i da ćemo svi nastojati da sačuvamo ovakve prostore. 

3 Comments

  1. Bilo bi dobro kada bi se postavili saobracajni znaci za zabranjeno parkiranje na trotoaru, nemoguce je proci trotoarom sa bebom u kolicima

Leave a Reply

Deo naselja Krnjača - Sebeš sutra bez struje - 29.01.2014.
Prethodna priča

Za sutra najavljeno isključenje struje velikog broja potrošača u Malom Zbegu

Doček 2015.pravoslavne Nove godine u kod Hrama 12.1.2015
Sledaća priča

Doček Pravoslavne nove godine kod Hrama

Poslednje od Najnovije lokalne vesti