Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Borča u srcu Dragoslava Stjepanovića

u Najnovije sportske vesti od

Dragoslav Stjepanović, poznati košarkaš i trener ovog sporta, nedavno je izjavio da će mu Košarkaški klub Borča, pored Ferosa iz rodne Srebrenice, zauvek ostati u srcu.

Dragoslav Stjepanović je ljubav prema košarci stekao i svoju košarkašku karijeru započeo u KK Feros u Srebrenici. Odatle je prešao u zemunsku Mladost a potom u Borču.

Po prelasku u KK Borča je odmah postao najbolji strelac. Međutim, morao je napustiti ovaj sport 1996. godine ali mu se vrlo brzo vratio i to kao trener.

„Počeo sam kao trener u Košarkaškom klubu Borča u Borči, kod Beograda kada sam završio igračku karijeru”, priča Stjepanović. „Na početku vodio sam kadetsku selekciju, posle toga sam generaciju ’90. i ’91. godište.”

Trenerski posao mu pošao za rukom jer je pored mnogobrojnih trenera  uspeo da postane trener Reprezentacije Srbije za 1992. godište. Vrhunac njegove trenutne karijere jeste medalja na Igrama mladih 2007. godine.

Istovremeno Stjepanović je završio Višu trenersku školu i dobio Fibinu crvenu licencu kojom može da radi kao trener u bilo kojoj ligi u svetu.

Po dobijanju licence, Stjepanović odlazi u Mondo basket iz Zemuna ali izjavljuje „KK Borču nosim u srcu”.

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Najnovije sportske vesti

Idi na Vrh