in

Borča u srcu Dragoslava Stjepanovića

Dragoslav Stjepanović, poznati košarkaš i trener ovog sporta, nedavno je izjavio da će mu Košarkaški klub Borča, pored Ferosa iz rodne Srebrenice, zauvek ostati u srcu.

Dragoslav Stjepanović je ljubav prema košarci stekao i svoju košarkašku karijeru započeo u KK Feros u Srebrenici. Odatle je prešao u zemunsku Mladost a potom u Borču.

Po prelasku u KK Borča je odmah postao najbolji strelac. Međutim, morao je napustiti ovaj sport 1996. godine ali mu se vrlo brzo vratio i to kao trener.

„Počeo sam kao trener u Košarkaškom klubu Borča u Borči, kod Beograda kada sam završio igračku karijeru“, priča Stjepanović. „Na početku vodio sam kadetsku selekciju, posle toga sam generaciju ’90. i ’91. godište.“

Trenerski posao mu pošao za rukom jer je pored mnogobrojnih trenera  uspeo da postane trener Reprezentacije Srbije za 1992. godište. Vrhunac njegove trenutne karijere jeste medalja na Igrama mladih 2007. godine.

Istovremeno Stjepanović je završio Višu trenersku školu i dobio Fibinu crvenu licencu kojom može da radi kao trener u bilo kojoj ligi u svetu.

Po dobijanju licence, Stjepanović odlazi u Mondo basket iz Zemuna ali izjavljuje „KK Borču nosim u srcu“.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najslađi suvozač u gradu je sa leve obale

    Danas otvaranje parka u Borči - 2015

    Danas otvaranje parka u Borči