in ,

Besplatno odnošenje kabastog smeća za vikend

Ekipe JKP „Gradska čistoća” će tokom ovog vikenda, 4. i 5. jula, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” ukloniti.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu.

Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći” na broj telefona 0800-000-807, koji je besplatan, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju, kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje.

Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i to po izuzetno povoljnim cenama.

Usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu: www.gradskacistoca.rs.

JKP „Gradska čistoća” podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad.

Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”, a za sva fizička lica obezbeđuju se besplatni džakovi za šut.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mere koje su usvojene za Beograd važiće dve nedelje

Od jutros krenula kontrola nošenja maski u prevozu i kažnjavanje