in

Besplatne predstave ovog vikenda u CK „Vlada Divljan“

Gradska opština Palilula za svoje sugrađane organizuje pozorišne predstave „Eko bajka“ I „Laži me“ u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Mitropolita Petra 8, u nedelju, 06.05.2018.godine.

Predstava „Eko bajka“ namenjena je najmlađoj publici i igra se u nedelju od 12.00 časova. Ova zabavna i edukativna bajka naučiće mališane kako se čuva priroda, pravila bontona,lepog govora i pravilnog održavanja higijene.

Devojčica Mirka koja je zbog svojih loših navika dobila nadimak Prljka je veoma nesrećna zbog toga,ali se ni malo ne trudi da se promeni sve do momenta dok u njenu školu ne dođe novi učenik Mirko Lepšanović. Mirko je lep, dobar, kulturan i uredan dečak. Mirka Prljka shvata da Mirkovo srce nikada neće osvojiti ukoliko se ne promeni…

Pozorišni komad „Laži me“ inspirisan je crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama“. Zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Ova predsava zakazana je za nedelju u 20.00 časova.

Laži me

Glavne uloge igraju Aleksandar Dunić, deo glumačkog toma Pozorišta na Terazijama i Sandra Bugarski, glumica Beogradskog dramskog pozorišta. Oni su sredovečni bračni par. ON je hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti, a ONA je žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak.

Kada posustali supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo; i one crne, teške, sudbonosne i „smrtonosne“ laži koje su pokidale tolike veze.

Karte možete preuzeti danas (četvrtak 03.04.) na biletarnici CK „Vlada Divljan“od 12.00 časova.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ovog vikenda možete se otarasiti kabastog otpada

    Gori hangar u Padinskoj skeli, gust dim se širi okolinom