in

„Beograd velograd“ – biciklisti u subotu osvajaju Beograd

Biciklistički festival „Beograd velograd“ održaće se u subotu u 16 h, biciklističkom vožnjom od Trga Republike do Savamale, gde će fešta biti nastavljena do kasnih večernjih sati.

Na radost mnogih Beograđana, stiže Biciklistički festival „Beograd velograd“ na kojem će biciklisti osvojiti ulice našeg grada i pokazati da i za njih ima mesta u Beogradu, čak i na Terazijskom grebenu.

Vožnja će početi u 16 h sa Trga Republike a završiti se u KC „Grad“. Pozvani su svi građani da obuku narandžastu odeću i priključe se biciklističkoj vožnji.

Nije potrebno nikakvo prijavljivanje. Može da dođe ko želi. Poenta je da osoba dođe što narandžastije obučena kako bi osvojila unikatni art bicikl, a prvih 500 učesnika će dobiti narandžaste majice”, kaže Natalija Laptošević ispred organizatora.

„Beograd Velograd“:Biciklisti u subotu osvajaju Beograd

Osim najnarandžastijeg učesnika, po jedan art bajs dobiće i posetilac koji bude izvučen na lutriji, kao i pobednik nagradne igre na Fejsbuku.

Ideja festivala „Beograd velograd” jeste da se bicikl promoviše kao prevozno sredstvo, a ne samo vid rekreacije, da čak i poslovno obučeni možete voziti bicikl, uverićete se na modnoj reviji ispred KC „Grad”.

„Želimo da prikažemo da Beograd jeste siguran za bicikliste i da nije toliko strašno voziti bicikl u njemu. Hoćemo da prikažemo da ljudi mogu i sređeni da voze bicikl, pa čak i devojke u suknjicama. Biće tu i BMX vratolomija, a zanimljiv je i bajk polo“, objašnjava Laptoševićeva.

Festival u Beogradu podržala je i ambasada Holandije, zemlje koja ima više bicikala nego stanovnika. Nakon otvaranja festivala, uslediće diskusija o tome kako grad može da se uključi u promociju bicikla kao prevoznog sredstva, što bi smanjilo gužvu u gradu.

Program festivala
16.00-17.30 Narandžasta vožnja
17.30-18.00 BMX akrobacije
17.30-18.00 Spora trka biciklima
17.30-20.00 Poslovni sajam
18.00-19.00 Polo meč na biciklima
19.00-19.30 Dodela nagrada
21.00-22.30 Biciklistički bioskop

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča Kotež,Krnjača i Vrbovski bez struje

    Krnjača sutra bez struje

    Kotež bez vode zbog kvara na uličnoj cevi

    Kotež bez vode zbog kvara na uličnoj cevi