in

Žitelji leve obale Dunava ponovo imaju problem sa vodom koja se zadržava

KIŠA koja je padala prethodnih dana ponovo je za sobom ostavila prava mala jezera na pojedinim saobraćajnicama na levoj obali Dunava.

Velika količina vode prekrila je raskrsnicu Zrenjaninskog puta i Ulice bratstva i jedinstva, jedan deo Puta za Ovču i okolne sokake. Građani koji treba da stignu do autobuskih stanica ili prođu kolima kroz ove saobraćajnice primorani su da traže alternativne trase kako bi ostali – suvi.

Žiteljima dela Borče i drugih naselja uz Zrenjaninski put svaka kiša ili otapanje snega stvara glavobolju. Pešaci su primorani da rizikuju i život zbog ovih jezera i prelaze ulicu van obeleženog pešačkog prelaza jer su oni pod vodom. Nalaze jednostavnija ali opasna rešenja da idu kolovozom i tako rizikuju da ih udari automobil, kamion ili autobus. Pojedini vozači ulaze u suprotne trake zbog vode koja je negde i pola metra.

– Bio sam primoran da idem posred Zrenjaninskog puta kako bih stigao do stanice „Sebeš mokri“ ka Borči koja je bila pod vodom – rekao nam je Milovan D. – Ulica Popova bara nova 102. je takođe totalno potopljena. U jednom delu ulice sam video decu koja su se vraćala iz škole i penjala se po ogradama ne bi li nekako prošla bare. Ovo se godinama dešava, i niko ništa ne preduzima.

Ulica Popova Bara, Foto Instagram / Printskirn

„Novosti“ su više puta pisale o problemima koji zadese žitelje ovog dela Beograda nakon padavina. Međutim, prema rečima nadležnih, rešenje ovog problema je daleko, tačnije tek kada bude izgrađena kanalizacija u delovima u kojima je nema.

Osim što nedostaje fekalna, nema ni kišne kanalizacije pa je nemoguće postaviti rešetke u koje bi voda oticala tokom padavina.

PLIVA I NA OBODU ZEMUNA

ZBOG nezavršenog dela nadvožnjaka u Batajnici građanima koji imaju kuće u njegovoj blizini već nekoliko puta, posle malo jače kiše, poplavljena su dvorišta i prilazi objektima.

Tako je bilo i juče, pa se nekoliko sugrađana požalilo da od veće količine vode ne može prići dvorištu. Oni se sa razlogom brinu da im voda i blato ne uđu i u same objekte, a ističu da su i slivnici loše urađeni. Podsetimo, trenutno je u toku tender za izbor izvođača poslednjih 130 metara Ulice Branka Živkovića, koja se nadovezuje na novoizgrađeni nadvožnjak.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

„Pola srca mi je crno, prazno“

DRAMA U BORČI Tri muškarca napala vozača GSP-a