in

Večeras se otvara letnja pozorišna scena na stadionu Tašmajdan

Na stadionu Tašmajdan, večeras u 18.00 časova otvara se „Beogradska letnja scena“ i to predstavom „Maks metalik“ lutkarskog pozorišta „Pinokio“. 

Na istoj sceni od 21.00 čas večeras će biti izveden mjuzikl „Mamma mia“ Pozorišta na Terazijama.

Sve do 20. jula, svake večeri će se na ovoj letnjoj sceni smenjivati predstave sa repertoara beogradskih pozorišta, kao i komadi nezavisnih produkcija i drugih izvođačkih umetnosti.

Grad Beograd pokrenuo je ovu letnju scenu na stadionu Tašmajdan jer pozorišta nisu radila tokom vanrednog stanja. Kako kažu, za 179 godina, koliko je duga istorija pozorišta u Beogradu, nije bilo dužeg perioda da pozorišta nisu radila, ako se izuzmu ratna vremena.

U narednih mesec dana publika će imati priliku da pogleda 42 predstave (22 na večernjoj i 20 na dečjoj sceni). Odziv publike je veliki, a samo za predstavu Mamma mia prodato je 1.200 karata.

Ovo će biti jedina pozorišna scena u Srbiji. Grad je obezbedio binu, ozvučenje, tehniku da pozorišta mogu da izvode predstave i zarade. Stadion Tašmajdan je veliki, može da primi 10.000 ljudi, tako da ima dovoljno mesta da se ispoštuje socijalna distanca. – rekao je zamenik Gradonačelnika

Karte za dečje predstave koštaju 250 dinara, dok su ulaznice za predstave na velikoj sceni stadiona 500 dinara.

U znak zahvalnosti, svim medicinskim radnicima omogućen je slobodan ulaz na sve predstave.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Beogradu otvorene i dve noćne kovid ambulante, u Zemunu i na Paliluli

Zbog planiranih radova, danas bez vode deo Borče