in

Problemi na delu obilaznice koja spaja Pupinov most i Pančevački put

POJEDINE deonice obilaznice oko Beograda, tačnije Severna tangenta, koja je i pristupna saobraćajnica ka Pupinovom mostu, već duže vreme su u mraku.

МРАК ЈЕ, ЛОПОВИ ОБИЈАЈУ ТРАФОЕ: Проблеми на делу обилазнице која спаја Пупинов мост и Панчевачки пут

Lopovi nisu sedeli skrštenih ruku, obili su deset trafostanica i tako ostavili dva dela saobraćajnice u mraku. Vozači već duže vreme imaju muku sa prolaskom preko obilaznice, jer tokom ovog perioda godine kada su i vremenski uslovi loši, otežana im je vožnja na ovim delovima puta.

Duž puta koji spaja Pupinov most i Pančevački put postavljeno je ukupno 11 trafostanica, a sada se na meti lopova našlo deset. Obesno ponašanje pojedinaca još jednom je izazvalo gašenje pojedinih svetiljki javne rasvete na Severnoj tangenti. Mrak na ovoj saobraćajnici najteže pada građanima koji svakodnevno koriste ovu relaciju. Krajem prošle godine svetiljke su prestale da rade na jednom delu puta u blizini mosta, a najveću muku vozači imaju kada pada kiša ili se spusti magla.

– Kada idete ka Borči, most je osvetljen i jedan deo puta posle mosta. Prethodnih meseci bilo je dosta magle, i kada dođete do dela koji je u mraku, postaje izuzetno naporno za vožnju. Ima i onih koji brzo voze preko obilaznice, ali primetio sam da mnogi naglo usporavaju jer je put potpuno nepregledan. Znam da je bilo krađa i ranije, ali ne mogu da verujem da neko obija trafostanice – rekao je Aleksandar J.


Nažalost, mrak na ovom putu je od 2015. godine česta slika, kada nadležni saniraju obijene trafostanice, lopovi ponovo stupe na scenu.

– Više puta smo sprovodili javne nabavke kako bismo sanirali štetu nakon obijanja trafostanica – rekli su za „Novosti“ u JP „Direkcija za garđevinsko zemljište i izgradnju Beograda“.

– Podnosili smo i zahteve nadležnima koji imaju javna ovlašćenja, da obave primopredaju trafostanica u skladu sa zakonom, i tražili smo da se uredi pitanje njihove upotrebe i održavanja. Obijanje i krađa trafoa nisu mogući bez angažovanja kvalifikovanih lica koja su osposobljena da obave ovoliki broj krađa bez povreda, da ukradene delove prodaju ili ugrade na nelegalnom tržištu i da ih niko ne otkrije.

Kako su objasnili u „Direkciji“, na crnom tržištu veliku vrednost ima ulje iz trafoa, bakarni nosači elektroinstalacija i metalna stolarija. Pretpostavlja se i da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina, već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice.


„DIREKCIJA“ PODNELA KRIVIČNE PRIJAVE

OD završetka radova i puštanja saobraćaja preko Pupinovog mosta i Severne tangente, ovakve situacije sa obijanjem trafostanica postale su učestale. Kako su nam rekli u JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, u decembru 2017. godine podneli su krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog sedam krivičnih dela.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Gužve u Beogradu zbog snega

    LOPOVI NE PREZAJU NI OD ČEGA! Veliki problemi na delu obilaznice koja spaja Pupinov most i Pančevački put