in

Porodice uživaju u veseloj šetnji i muzici, tu su i mađioničari, animatori i žongleri, a svi nose CRVENE NOSEVE! (FOTO)

„Ulica otvorenog srca“ koja se tradicionalno organizuje svakog 1. januara u Svetogorskoj ulici jedna je od najlepših i najhumanijih manifestacija u Beogradu. Ona je otvorena u 10 časova, a na ulicama je veliki broj posetilaca, naročito onih najmlađih sugrađana sa roditeljima.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Ulica otvorenog srca u Beogradu
Blic preporučuje

Beograđane i njihove goste zabavljaju muzičari, ulični animatori, mađioničari, žongleri.

Novogodišnja euforija vratila se u centar prestonice, pa zabavan i kvalitetan program, prvenstveno za mališane, oduševljava sve prisutne koji su danas izašli da prošetaju Svetogorskom ulicom. Balona, šećerne vune i raznih slatkiša ne manjka koliko i dobre energije.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Tokom ove manifestacije prodaju se „crveni nosići“, od kojih prihod ide u humantarne svrhe, za pomoć bolesnoj deci, koju zabavljaju „doktori klovnovi“ posećujući ih u bolnici.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Projekat „Doktori klovnovi“ pokrenula je 2003. organizacija „The Bridge of Life“ (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

„Ulica otvorenog srca“ ispunjena je roditeljima s decom, prodavcima balona, slatkiša i igračaka.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Poslednjih nekoliko godina, pa tako i ove, slične manifestacije održavaju se pod ovim nazivom još u nekoliko beogradskih opština – Novom Beogradu, Borči, na Voždovcu, u Surčinu i na Banovom Brdu.

Program manifestacije počeće tačno u podne ispred Ateljea 212, Radio Beograda i zgrade Gradske opštine Stari grad.

Ispred Ateljea 212 nastupiće dečji hor „Čarolija“, a potom sledi mali vatromet koji označava početak manifestacije.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

U programu će učestvovati i orkestar „Otvoreno srce“, a biće priređen i koncert Vokalne radionice „Bistrik“, kao i koncert Đorđa Davida i grupe „Death saw“.

Ispred Opštine Stari predviđeno je „Druženje sa novogodišnjim medom“, zatim „Druženje sa Mikijem i Mini Maus“, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Tokom trajanja manifestacije, do 20 časova, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Makedonska i Svetogorska, kao i prilazi tim ulicama iz Nušićeve, Kondine, Vlajkovićeve, Palmotićeve i Stevana Sremca.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

„Ulica otvorenog srca“, koju organizuju Skupština grada Beograda, Turistička organizacija grada i opština Stari grad, je od 1988. zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prodje više od 100.000 ljudi.

Ulica otvorenog srca u Beogradu

Manifestaciju su 1969. pokrenuli glumci pozorišta „Atelje 212“, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.

Izvor: www.blic.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Detaljne izmene linija javog prevoza za novogodšnje praznike

Vožnja „Pan vozom“ na relaciji Beograd-Pančevo besplatna prva tri dana, a evo kad počinje naplata i po kojoj ceni