in

Osim obilaznice, u mraku zbog lopova bili Kalemegdan i Karađorđev park

OSIM mračnih deonica na obilaznici oko Beograda, između Pupinovog mosta i Pančevačkog puta, gde je u prethodnom periodu obijeno deset od 11 trafostanica, istih problema je bilo na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku.

ТРАФОСТАНИЦЕ СТАЛНА МЕТА: Осим обилазнице, у мраку због лопова били Калемегдан и Карађорђев парк

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je juče tokom gostovanja na RTS da su zbog ovih problema trenutno angažovane sve državne službe kako bi se pronašli počinioci koji obijaju trafostanice u Beogradu.

– Neko stručan radi ove mini-diverzije, struja je u prethodnom periodu bila isključena i na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku. Radimo na tome da utvrdimo ko je toliko neodgovoran – rekao je gradski menadžer.

Na Severnoj tangenti lopovi su obili trafostanice duž obilaznice, i tako je ovaj deo puta već neko vreme u mraku. Kako su za „Novosti“ rekli u JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, trafoe obijaju kvalifikovana lica, jer niko nije bio povređen tokom krađe u trafostanicama. Na crnom tržištu veliku vrednost ima ulje iz trafoa, bakarni nosači elektroinstalacija i metalna stolarija. Pretpostavlja se i da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina, već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Planirani radovi u dve opštine

PUCNjAVA U BORČI: Ima ranjenih, patrole stigle na mesto događaja