Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - www.lobi-info.rs

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi

2 minuta za čitanje
1
Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013
Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013

Građane na levoj obali Beograda od danas će prevoziti novi „Solaris“ autobusi raspoređeni na linijama 43, 95, 96 i 101. Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su i opremljena video nadzorom, a kapacitet putnika je 40 mesta za sedenje i 100 za stajanje.

Nova, savremenija vozila koja će poboljšati kvalitet gradskog prevoza, od danas saobraćaju levom obalom Beograda. Autobusi će biti raspoređeni na linijama 43, 95, 96 i 101.

Autobusi poljskog proizvođača “Solaris” se odlikuju dizel motorom “Euuro 5” generacije, zglobni su, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistema za daljinsko praćenje vozila. Takođe, vodilo se računa o bezbednosti i komfornosti radnog mesta vozača, tako da vozila imaju zatvorenu kabinu sa kamerom i panik tasterom. Garantni rok vozila je dve godine, odnosno 200.000 pređenih kilometara.

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusiVozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su i opremljena video nadzorom, a kapacitet putnika je 40 mesta za sedenje i 100 za stajanje. Poseduju adekvatno rashlađivanje vozila leti i grejanje u zimskim uslovima vožnje. Vozila su opremljena i sa devet kamera”– izjavili su nadležni GSP Beograda.

Vozni park GSP-a biće opet osvežen od sredini novembra kad bi trebalo stići i poslednji lot od 50 vozila. Po završenoj administraciji, registraciji i osiguranja, možemo ih očekivati na našim putevima od početka decembra.

Podsećamo, da je GSP Beogad još u martu tekuće godine, potpisao ugovor sa poljskom firmom “Solaris” o kupovini modernizovanih autobusa gradskog tipa. Ugovor glasi na 65 miliona evra a finansira se kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Nabavka podrazumeva isporuku autobusa sa pratećom opremom i obukom vozača.

Nadamo se da će novi autobusi uticati na poboljšanje kvaliteta prevoza kako bi zadovoljili osnovne uslove bezbednosti putnika u saobraćaju. Ali trebalo bi napomenuti da u voznom parku GSP-a još uvek postoje autobusi u lošem stanju koji prevoze putnike na linijama 104, 105, i 106, koji ne zadovoljavaju osnovne uslove prevoza u Beogradu i negativno utiču na pouzdanost i bezbednost naših sugrađana.

1 Comment

Leave a Reply

Akcija „Drvo generacije“ u osnovnoj školi Stevan Sremac u Borči - 6 i 7 razred
Prethodna priča

Akcija „Drvo generacije“ u Osnovnoj školi Stevan Sremac u Borči

Ženu tretirao kao robinju u Padinskoj Skeli
Sledaća priča

Ženu i njenu decu zlostavljao u Jabučkom ritu

Poslednje od Vesti