Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi - 06.11.2013

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusi

u Vesti od
Tara – T2

Građane na levoj obali Beograda od danas će prevoziti novi „Solaris“ autobusi raspoređeni na linijama 43, 95, 96 i 101. Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su i opremljena video nadzorom, a kapacitet putnika je 40 mesta za sedenje i 100 za stajanje.

Nova, savremenija vozila koja će poboljšati kvalitet gradskog prevoza, od danas saobraćaju levom obalom Beograda. Autobusi će biti raspoređeni na linijama 43, 95, 96 i 101.

Autobusi poljskog proizvođača “Solaris” se odlikuju dizel motorom “Euuro 5” generacije, zglobni su, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistema za daljinsko praćenje vozila. Takođe, vodilo se računa o bezbednosti i komfornosti radnog mesta vozača, tako da vozila imaju zatvorenu kabinu sa kamerom i panik tasterom. Garantni rok vozila je dve godine, odnosno 200.000 pređenih kilometara.

Zanimljivo:  Sugrađani potpuno ogorčeni, traže da se ukine linija 85

Od danas građane leve obale prevoze novi autobusiVozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su i opremljena video nadzorom, a kapacitet putnika je 40 mesta za sedenje i 100 za stajanje. Poseduju adekvatno rashlađivanje vozila leti i grejanje u zimskim uslovima vožnje. Vozila su opremljena i sa devet kamera”– izjavili su nadležni GSP Beograda.

Vozni park GSP-a biće opet osvežen od sredini novembra kad bi trebalo stići i poslednji lot od 50 vozila. Po završenoj administraciji, registraciji i osiguranja, možemo ih očekivati na našim putevima od početka decembra.

Podsećamo, da je GSP Beogad još u martu tekuće godine, potpisao ugovor sa poljskom firmom “Solaris” o kupovini modernizovanih autobusa gradskog tipa. Ugovor glasi na 65 miliona evra a finansira se kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Nabavka podrazumeva isporuku autobusa sa pratećom opremom i obukom vozača.

Zanimljivo:  Požar zahvatio divlje naselje kod Pančevca, gusti dim se širi na sve strane

Nadamo se da će novi autobusi uticati na poboljšanje kvaliteta prevoza kako bi zadovoljili osnovne uslove bezbednosti putnika u saobraćaju. Ali trebalo bi napomenuti da u voznom parku GSP-a još uvek postoje autobusi u lošem stanju koji prevoze putnike na linijama 104, 105, i 106, koji ne zadovoljavaju osnovne uslove prevoza u Beogradu i negativno utiču na pouzdanost i bezbednost naših sugrađana.


Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh