in

JEFTINIJE ŽIVETI U HOTELU NEGO U IZNAJMLJENOM STANU! Dvokrevetna soba za mesec dana u centru košta 58.000 dinara, garsonjera 1.000 evra

Cene nekretnina u Srbiji su od početka rata u Ukrajini otišle u nebo, budući da je veliki broj Rusa i Ukrajinaca odlučio da život nastavi u našoj zemlji. Koliko su cene izdavanja stanova drastično skočile, pokazuje i činjenica da se tretutno više isplati živeti u pristojnom hotelu nego iznajmljivati stan!

beograd

Iako je i hotelski smeštaj poskupeo u poslednje vreme, i dalje postoje opcije koje su jeftinije od stanova. Tako na primer jedan prestonički hotel od tri zvezdice, koji se nalazi u centru grada, nudi mesečni najam jednokrevetne sobe po ceni od 48.000 dinara, dok dvokrevetna košta 58.000 dinara.

Blic preporučuje

Inače, cene garsonjera za iznajmljivanje u ovom delu grada mesčno idu i preko 1.000 evra! Na to dodajte još infostan, račun za struju, internet…

U hotelu tih dodatnih troškova nema, doduše nemate ni kuhinju, a ni doručak nije uključen u ovu cenu. Površina sobe je oko 20 metara kvadratnih, što je veličina i garsonjera koje se izdaju po Beogradu. Ono što ovde još nema, to je briga o čišćenju, menjaju posteljine, peškira…

– Nemamo mnogo soba dostupnih za mesečni najam, ranije ih je bilo više, ali su sve koje imamo pune, a čak postoji i lista čekanja. Potražnja je velika- kažu nam u ovom hotelu.

Oni dodaju da se liste čekanja prave s vremena na vreme, i da to zavisi od perioda do perioda.

– Otkako smo počeli sa mesečnim najmom, mi smo manje-više uvek bili puni, nije bilo puno oscilacija u tom smislu, ali istina je da se situacija dosta promenila sa dolaskom Rusa, te je sada posebno interesovanje kada je u pitanju ova vrsta smeštaja- dodaju u hotelu.

„Garsonjere u centru i preko 1.000 evra“

Sa druge strane, kirije za garsonjere koje se nalaze u centru Beograda, dostižu čak i cene koje premašuju 1.000 evra. Za one sa nešto plićim džepom, tu su one koje koštaju “samo” 450 do 600 evra, ali je njihov komfor i izgled upitan.

Jedina mesta gde se garsonjere mogu naći po nešto nižim cenama, za 250, 350 evra, jesu naselja podosta udaljena od centra grada, poput Ledina, Borče, Petlovog brda i slično.

Međutim, čak i da se nađe garsonjera u centru grada za jednaku cenu kao hotelska soba, treba imati u vidu da se troškovi tu ne završavaju.

Ako se na iznos od 400 evra dodaju i svi računi koji moraju biti plaćeni svakog meseca, krajnja svota koja treba da se izdvoji može biti značajno veća, a najviše će zavisiti od načina grejanja u stanu i, samim tim, visine računa za infostan.

Izvor: www.blic.rs

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    KIŠA IZAZVALA KOLAPS NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Ogromne gužve gde god krenete

    TINEJDŽER (15) UPAO U ŠAHT U KRNJAČI: Povredio obe noge, prevezen u bolnicu