Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija od danas u bioskopima

u Dešavanja od

Danas u bioskope stiže film poprilično čudnog naziva, ali ovaj naslov krije jednu izvanrednu priču. Naslov je zadržan u svoj svojoj slavi kako bi se odala počast najprodavanijem istoimenom romanu koji je vladao svim važnijim književnim listama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga decenijama.

Roman Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija objavljen je 2008. godine, a potpisuju ga Mary Ann Shaffer i njena nećaka  Annie Barrows. Ovaj roman sastoji se isključivo od pisama.

Istoimeni film govori o Džulijet Ešton (Lily James), uspešnoj spisateljici slobodnog duha koja živi u posleratnom Londonu. Uprkos  uspehu njenog poslednjeg romana i podršci  dragog prijatelja i izdavača Sidnija (Matthew Goode), bori se da pronađe  nadahnuće nakon grubih ratnih iskustava.

Zanimljivo:  Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru

Spremna da pristane  na prosidbu Marka Rejnoldsa (Glen Powell) privlačnog američkog vojnika, prima neočekivano pismo od farmera ostrva Gernsi po imenu Davsi Adams (Michiel Huisman). Džulijet  impulsivno odlazi u Gernsi i želi da piše o klubu ljubitelja knjige neobičnog naziva o kojem joj je Davsi pisao, a koji su osnovali njegovi prijatelji sa ostrva pod nemačkom okupacijom u Drugom svetskom ratu.

Kako se formira celoživotna veza između ove neobične grupe prijatelja, Džulijet ubrzo uviđa kako društvo skriva srceparajuću tajnu i boje se da bi je ona mogla otkriti. Kako se Džulijet  i Davsi zbližavaju ona počinje da otkriva šta se događalo tokom teških godina.

Njena sudbina je sada isprepletena s društvom i Džulijet mora da odluči kako će pomoći svojim novim prijateljima i slediti svoje srce, svesna da se njen život može promeniti na način koji nikada nije očekivala.

Zanimljivo:  U nedelju, humanitarni turnir u malom fudbalu u Krnjači

Film Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija u bioskopima možete da pogledate već danas, u distribuciji Blitz Film-a.

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh