Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija od danas u bioskopima

u Dešavanja od
Bitolj – Restoran i kafana

Danas u bioskope stiže film poprilično čudnog naziva, ali ovaj naslov krije jednu izvanrednu priču. Naslov je zadržan u svoj svojoj slavi kako bi se odala počast najprodavanijem istoimenom romanu koji je vladao svim važnijim književnim listama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga decenijama.

Roman Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija objavljen je 2008. godine, a potpisuju ga Mary Ann Shaffer i njena nećaka  Annie Barrows. Ovaj roman sastoji se isključivo od pisama.

Istoimeni film govori o Džulijet Ešton (Lily James), uspešnoj spisateljici slobodnog duha koja živi u posleratnom Londonu. Uprkos  uspehu njenog poslednjeg romana i podršci  dragog prijatelja i izdavača Sidnija (Matthew Goode), bori se da pronađe  nadahnuće nakon grubih ratnih iskustava.

  U "Eko kvizu" učestvuju tri škole sa leve obale

Spremna da pristane  na prosidbu Marka Rejnoldsa (Glen Powell) privlačnog američkog vojnika, prima neočekivano pismo od farmera ostrva Gernsi po imenu Davsi Adams (Michiel Huisman). Džulijet  impulsivno odlazi u Gernsi i želi da piše o klubu ljubitelja knjige neobičnog naziva o kojem joj je Davsi pisao, a koji su osnovali njegovi prijatelji sa ostrva pod nemačkom okupacijom u Drugom svetskom ratu.

Kako se formira celoživotna veza između ove neobične grupe prijatelja, Džulijet ubrzo uviđa kako društvo skriva srceparajuću tajnu i boje se da bi je ona mogla otkriti. Kako se Džulijet  i Davsi zbližavaju ona počinje da otkriva šta se događalo tokom teških godina.

Njena sudbina je sada isprepletena s društvom i Džulijet mora da odluči kako će pomoći svojim novim prijateljima i slediti svoje srce, svesna da se njen život može promeniti na način koji nikada nije očekivala.

  Večeras na Tašu dve besplatne filmske projekcije

Film Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija u bioskopima možete da pogledate već danas, u distribuciji Blitz Film-a.

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh