in

Da li je moguće naći stan za 300 evra u Beogradu

Istražili smo šta se u oglasima u ovom trentutku nudi za do 300 evra i evo kakva je situacija.

Blic preporučuje

Za početak, ako vas i privuče neka pristojna cena, ponovo dobro pogledajte – u mnogim slučajevima tu se radi se o cenama onih stanova koji se izdaju po principu „stan na dan“. A posle tog razočaranja, sledi novi hladni tuš…

Stančić od 18 kvadrata 280 evra

Koliko su cene stanova za iznajmljivanje otišle dođavola, možda najbolje ilustruju primeri na koje smo naišli tragajući po oglasima za stanovima do 300 evra mesečne kirije.

Stan površine 18 metara kvadratnih, ako se ta soba može nazvati stanom, izdaje se na Karaburmi za čak 280 evra! Garsonjera, koja je praktično sasvim mala soba, nalazi se na prvom spratu, a pored kreveta poseduje i televizor, kao i kupatilo. Sugurno da je mnogima enigma kako je i ovo uopšte uspelo da stane, ali ono što bi bila njegova jedina prednost, jeste to da u ovu cenu ulaze i troškovi komunalija.

Ipak, kako svaka „roba“ ima svog kupca, tako je ovaj stan već izdat, saznali smo od gazde i to posle dva dana od postavljanja oglasa.

Nakon ovog oglasa nastavili smo dalje. I svi ostali bili su ništa manje neprijatno iznenađenje kada su u pitanju trenutne cene izdavanja stanova u prestonici.

Karaburma, 34 kvadrata, prazan, a 300 evra!

Tako u jednom oglasu stoji da se garsonjera od 34 kvadrata na Karaburmi, izdaje za 300 evra i plus mesečne režije koje iznose za ovaj stan oko 45 evra. Da stvar bude još teža, reč je o stanu koji je prazan! Tako da za ovaj novac pored TA peći praktično ne dobijate ništa više! Što znači da su šporet, krevet, televizor stvari koje treba obezbediti i pritom uložiti još dosta para, kako bi ovaj prostor bio iole funkcionalan.

Na mesečnom nivou infostan, kaže gazda, za ovu garsonjeru iznosi 1.900dinara, internet i kablovska 1.700, fiksni telefon i odžavanje 650 dinara, a struja, tvrdi, 900 dinara. Kada uz ovo dodamo cenu stanu od 300 evra, ova garsonjera od 34 kvadrata bi vas trenutno koštala oko 350 evra.

Nastavili smo dalje i pronašli nešto pristupačnije. Na periferiji, u Skojevskom naslju, opština Rakovica, pronašli smo stan površine 41 metara kvadratnih za 250 evra. Reč je o starogradnji, a stan se nalazi na devetom spratu od ukupno 11. Na slikama možemo videti da je stan u solidnom stanju. Raspolaže opremljenom, mini kuhinjom, većom dnevnom sobom i kupatilom. Ima nade!

Vlasnik ističe kao veliku prednost ovog stana blizinu DIF-a, koji se nalazi na samo pet minuta odavde, a i ako uz to dodamo cenu, ovo bi bila idealna opcija za studenata.

Ipak ništa bez bar 350, 400 evra

Još jedan u nizu oglas je garsonjera na Karaburmi, površine 22 kvadrata koja se izdaje za 220 evra. Krevet, sto, stari ormar i sve to u jednoj sobi uz neizbežnu TA peć, pritom uz mesečne režije od 30 evra. I u Žarkovu smo pronašli garsonjeru od 20 kvadrata po ceni od 220 evra. Stan ima izdvojenu minijaturnu kuhinju, a kako u opisu oglasa stoji, u „obzir dolaze samo osobe u radnom odnosu“. Dakle, studenti, kojima bi ovo možda bilo idealno zbog cene, ne dolaze u obzir!

Ono što smo zaključili to je da su ovakvi primeri bukvalno na nivou promila, da mogu da se nađu, ali da morate svakodnevno da pratite oglase i budete veoma brzi, jer iako ne izgledaju primamljivo, idaju se za dan, dva.

Suma sumarum, danas je gotovo nemoguće pronaći stan za manje od 300 evra mesečno, a da pritom budete zadovoljni komforom i lokacijom. Ukoliko tražite nešto iole pristojno, moraćete da iskeširate svakog meseca makar 350, 400 evra i to samo za mesečnu kiriju, uvek na to dodajte i ostale troškove i imajte na umu da ćete za taj novac živeti daleko od centra.

Ima, recimo primera, za „ušuškan“ stan kod Đeram pijace, što gazda karakteriše kao „centar grada“. Za 40 kvadrata traži 400 evra, ali u zajedničkom, dugačkom dvorištu sa još nekoliko načičkanih stančića, zapravo kućica.

Stanovi u Galenici od 500 do 700 evra!

Koliko su cene stanova, i to i na periferiji, otišle u nebesa dokaz je i sledeći oglas. Naime, za jedan stan od 45 kvadrata u Galenici, naselju iza Zemuna, ka Zemun polju, potrebno je izdvojiti 650 evra!

Stan ima dnevnu, spavaću sobu, kuhinju i terasu pritom je sve novo, ali kada u obzir uzmemo udaljenost od grada i površinu stana, ovo je svakao previše. Ako pogledate i druge oglase, možete videti da je sada prosečna cena stana u Galenici između 500 i 700 evra! Ovo je posle onog primera stana u Krnjači od oko 40 kvadrata, a koji se takođe izdaje za 700 evra, novi šok! Krnjača je bar bliže centru, treba samo preči Pančevački most.

Izvor: www.blic.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

DVE NESREĆE NA ZRENJANINCU, IMA POVREĐENIH: Svi prebačeni u Urgentni, teško povređena devojka

Više od 44 kilograma marihuane zaplenjeno u Borči