Ponovo aktuelna ideja da se do Borče, Novog Beograda ili Obrenovca uvede rečni prevoz

u Vesti

Da li će Beograd posle decenija rasprava ipak dobiti svoj rečni gradski prevoz pokazaće nova studija Gradskog sekretarijata za saobraćaj čija je izrada u toku.

Nastavite sa čitanjem

U Ovči došlo do fizičkog sukoba zbog ulične tezge

u Vesti

Kako saznajemo, u subotu je u popodnevnim časovima, u naselju Ovča, došlo do fizičkog sukoba između ulične prodavačice S.M. i jednog čoveka. Incident se dogodio zbog uklanjanja tezge.

Nastavite sa čitanjem

Banner

Za časni krst se plivalo na nekoliko lokacija u Beogradu

u Dešavanja

Tradicionalno bogojavljensko pllivanje za časni krst održano je na Adi Ciganliji, Dorćolu, u Zemunu i Grockoj, kao i u Obrenovcu i Pančevu. 

Nastavite sa čitanjem

Pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Jovanjdan

u Društvo

Sabor Svetog Jovana Krstitelja – Jovanjdan, jedan je od praznika posvećenih svetitelju i proroku koji je najavio dolazak Spasitelja i krstio ga na reci Jordan. Proslavlja se danas u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve i u pravoslavnim domovima kao jedna od najčešćih srpskih slava.

Nastavite sa čitanjem

Uskoro humanitarno veče za pomoć Dragani Đurić iz Borče

u Dešavanja

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, u Borči nas uskoro očekuje humana akcija u organizaciji Andrejevog etno sela, za pomoć našoj sugrađanki Dragani Đurić, koja boluje od moguće Multiple skleroze, moguće neuroborelijoze, moguće mijastenije gravis, moguće sarkoidoze, moguće bolesti sistemskog vezivnog tkiva.

Nastavite sa čitanjem

Đaci iz Sremca odneli prvo mesto na konkursu Pokreni reciklažu

u Dešavanja

Na novogodišnjem takmičenju koje svake godine organizuje JKP Gradska čistoća, na temu upotrebi maštu-pokreni reciklažu, prvo mesto na teritoriji grada Beograda osvojili su đaci OŠ Stevan Sremac iz Borče.

Nastavite sa čitanjem

Gradonačelnik se jutros oglasio o zagađenju vazduha u Beogradu

u Vesti

Kako je jutros rekao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, došlo je do značajnog pada parametara zagađenja, koji trenutno iznose 54 mikrograma po kubnom metru, a što je značajno manje u odnosu na prethodne vrednosti. Međutim, naglasio je i da su vremenski uslovi ključni faktor zagađenja.

Nastavite sa čitanjem

Banner

SBB tvrdi da im država onemogućuje postavljanje kablovske mreže u Borči

u Vesti

Kablovski operater SBB koji posluje i na levoj obali objavio je saopštenje u kome navodi da građani nemaju pravo da biraju slobodno šta će od programa da gledaju i preko kog kablovskog operatora, jer je vlast u Srbiji očigledno donela odluku da zabrani postavljanje SBB mreže.

Nastavite sa čitanjem

Na ranom javnom uvidu predstavljen izgled “Nove Ovče”

u Vesti

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani uvid detaljni Nacrt plana regulacije za novo naselje Ovča. Ovim planom predviđena je gradnja stambenih blokova, objekata javne namene, komercijalnih i sportskih sadržaja i prateće infrastrukture za oko 14.670 stanovnika.

Nastavite sa čitanjem

Beograd, Palilula i Ovča na listi najzagađenijih u Srbiji

u Vesti

Već danima sugrađani se guše u zagađenom vazduhu, a prema najnovijim podacima sajta “Airvisual”, koji se bavi merenjem aerozagađenja širom sveta, na listi najzagađenijih je i naselje Ovča.

Nastavite sa čitanjem

Dom zdravlja Palilula protekle godine ostao bez čak 40 lekara

u Vesti

Tokom prošle godine, zbog prelaska u privatnu praksu, promene radnog mesta, penzionisanja i odlaska u inostranstvo, iz Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” na Paliluli otišlo je 40 lekara.

Nastavite sa čitanjem

Sugrađani koji duguju “Vodovodu” mogu ući u reprogram duga

u Servisne informacije

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na osnovu Zaključka Gradskog veća, sprovodi akciju Reprograma duga koji obuhvata glavnicu duga, kamate, sudske troškove i troškove izvršnog postupka.

Nastavite sa čitanjem

Banner

Delovi naselja Borča danas bez struje zbog planiranih radova

u Servisne informacije

Prema saopštenju EPS Distribucije, zbog izvođenja planiranih radova na električnoj mreži, bez snabdevanja električnom energijom ostaće sugrađani u pojedinim delovima Borče.

Nastavite sa čitanjem

Visok stepen zagađenja očekuje nas i u narednim danima

u Društvo

Vazduh u Beogradu je danas izuzetno zagađen i veoma nezdrav. Zagađenje od 229 PM 2,5 čestica je u ljubičastom, odnosno petom od maksimalnih šest stepena zagađenja.

Nastavite sa čitanjem

Kod Hrama dočekana pravoslavna nova godina uz moleban i vatromet

u Dešavanja

Nekoliko stotina Beograđana dočekalo je sinoć “srpsku” odnodno pravoslavnu Novu godinu ispred Hrama Svetog Save na Vračaru.

Nastavite sa čitanjem

1 2 3 333
Idi na VRH