in

PKB nije prodat! Nema zainteresovanih ali…

Prodaja je trebalo da bude obavljena javnim nadmetanjem, ali na otvaranju ponuda 2. marta ove godine nije bilo zainteresovanih. 2016

Prodaja PKB-a je trebalo da bude obavljena javnim nadmetanjem, međutim na otvaranju ponuda 2. marta ove godine nije bilo zainteresovanih.

Danas je gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će Grad sa Ministarstvom privrede pokušati da nađe rešenje za PKB i da će predložiti da se ide na još jedan pokušaj prodaje po nižoj ceni.

Očekuju nas razgovori sa Ministarstvom privrede da vidimo kako ćemo krenuti dalje. Imamo još jednu alternativu da pokušamo aukciju po nižoj ceni i videćemo kakav je stav Ministarstva po tom pitanju – rekao je gradonačelnik novinarima.

 On je ponovio da je krajnji rok za restrukturiranje tog preduzeća kraj maja, kao i da je PKB opterećen obavezama od 60 miliona evra.

Plašim se da, ukoliko ne nađemo neko rešenje, preduzeće ne ode u stečaj, a to želimo da izbegnemo. Očekujem da ćemo vrlo brzo naći rešenje sa Ministarstvom privrede i verovatno pokrenuti još jedan proces privatizacije – zaključio je Mali.

Agencija za privatizaciju objavila je 31. decembra prošle godine javni poziv za prodaju imovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a pocetna cena je bila 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine – oko 154 miliona evra.

Prvo je bilo najavljeno da „pola sveta“ hoće da kupi PKB, pa sad od jednom nema zainteresovanih, dok su stručna javnost i zaposleni i dalje protiv prodaje.

Da li je sve ovo „napravljeno“ da se još „ubije“ cena i vrednost PKB-a ne znamo ali da hoće da ga prodaju pošto-poto, hoće!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

„Bontonizacija“ leve obale je počela

Večeras počinju radovi na Pančevačkom mostu